Kun Norja taipui Suomen käsittelyssä miesten olympiajääkiekon perjantain pelissä, oli vuonomaan kokenut hyökkääjä Patrick Thoresen vakuuttunut kaksi maalia iskeneen Eeli Tolvasen otteista.

Tämän kauden Norjan Storhamarissa aloittanut, mutta sittemmin KHL:ään siirtynyt ja SKA Pietarissa 13 ottelussa tehot 4+7=11 iskenyt konkari kehui Jokerien hyökkääjää kovin sanoin.

– Hän oli erinomainen. Ampuu hyvin kiekkoa ja syöttää hyvin. Hän liikuttaa jalkojaan hyvin. Suomi saa hänestä loistavan pelaajan tulevaisuudessa, KHL:ssä yhteensä yli 400 kamppailua pelannut hyökkääjä ja Norjan ainoan maalintekijä hehkutti 5-1-numeroihin päättyneen pelin jälkeen.

Thoresen pääsee hakemaan Tolvasesta niskalenkkiä uudestaan KHL:ssä hyvin todennäköisesti, elleivät tietysti Leijonat ja Norja vielä kohtaa Pyeongchangin olympiajäillä. SKA Pietari saapuu Helsinkiin maajoukkuetauon jälkeen 27. helmikuuta.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung