Jokerien kausi KHL:ssä lähenee huipennusta, kun se aloittaa kahden viimeisen runkosarjapelin jälkeen urakkansa pudotuspeleissä. Vaikka joukkue ei aivan syksyn kaltaisessa liidossa olekaan ollut, on luotsi Jukka Jalonen fiiliksissä ennen kevään isoja otteluita.

– Aamulla kun herää, on vähän valoisampaa. Riihimäeltä kun ajelen, niin on hienoja kelejä. Aurinko paistaa, ja on lunta. Päivällä lämpenee, luotsi fiilisteli joukkueen kotisivujen videohaastattelussa.

– Kyllä tässä tiettyä kutinaa ja sopivaa jännitystä sekä pöhinää ehdottomasti on.

Jokereilla on siis runkosarjaa jäljellä kahden pelin verran. Runkosarja päättyy tällä viikolla, ja tuon jälkeen edessä ovat paras seitsemästä -systeemillä pelattavat pudotuspelit.

– 54 peliä ollaan pelattu ja ollaan melkein 30 joukkueen sarjassa kolmansia. Se kertoo siitä, että ollaan tiettyjä asioita tehty hyvin, Jalonen painotti, ja jatkoi:

– Tietenkin paras jakso oli syksyllä, se on pakko myöntää. Ei ihan niin hyviä oltu vuoden vaihteen jälkeen, muuta kuin ajoittain.

Jalosta se ei kuitenkaan huolestuta, ettei Jokerit ole syksyn kaltaiseen liitoon päässyt. Helsinkiläisjoukkue pääsee vielä liekkeihin, jos on päävalmentajaa uskominen.

– Tietenkin tiedetään se, että pystytään pääsemään sinne ja ylittämään se taso, mitä meiltä nähtiin.

Itseasiassa syksyn liito vaikutti tekemiseen. Jatkopaikka on ollut jo pitkän aikaa selvä vahvan alkukauden ansiosta, eikä toisaalta sarjataulukossa ylospäinkään ole ollut asiaa.

– Kyllä meihin on varmaan vaikuttanut se, että tilanne on ollut aika hyvä pitkän aikaa ja sellaista uhkaa ei alhaalta ole konkreettisesti ollut, eikä voida edetä kahden parhaan joukkoon, varsinkaan ykköseksi. Ehkä se on vaikuttanut vähän alitajuisesti pelaamisen tasoon.

– Kyllä sen aistii, että kaikki ovat valmiina ottamaan stepin ylöspäin kun pelit lauantaina alkavat, Jalonen viittasi jo pudotuspeleihinkin.