Tsekki järjesti pienimuotoisen yllätyksen varhain lauantaina, kun se kaatoi miesten olympiaturnauksen alkulohkopelissä Kanadan voittolaukauskisan jälkeen numeroin 3-2. Lohkon tilanne on se, että kaksi pinnaa ottanut Tsekki nousi jo viiteen pisteeseen ja kärkeen ennen neljässä pinnassa olevia vaahteralehtipaitoja.

Vaikka turnauksen kolmesta neljän joukkueen alkulohkosta jokainen maa menee jatkoon, oli Tsekin voitolla suuri merkitys miettiessä pudotuspelejä.

Sveitsin vireen alkulohkon päätöksessä punnitseva joukkue tarrasi tiukasti kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan. Kisaisäntä Etelä-Korean vielä ennen pudotuspelejä punnitseva Kanada sen sijaan joutunee hakemaan vauhtia pudotuspelien avauskierrokselta, ellei esimerkiksi Tsekki sula Sveitsiä vastaan.

Lisäksi Kanadan kohtaloon vaikuttaa se, miten Suomen ja Ruotsin sunnuntainen peli päättyy. Jos se menee jatkoajalle, on hallitseva olympiakultamitalisti yhä lähempänä avauskierroksen paikkaa.

Paras lohkokakkonen menee suoraan puolivälieriin ja muut kaksi kakkosta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle lohkokolmosten ja -nelosten kanssa.

Vaikka joku saattaakin kummastella, että onko kaikkien maiden automaattisessa jatkopaikassa mitään järkeä, pitää turnausformaatti huolen jatkuvasta jännitysmomentista jo alkulohkovaiheessa, joka päättyy sunnuntaina.

Pudotuspelien avauskierros on vuorossa tiistaina ja puolivälierät keskiviikkona.