Helsingin IFK:lla on Helsingin Sanomien mukaan jännittävät päivät edessään. Seura on ottanut maltilla vahvistuksien hankkimisen loppukaudeksi samalla, kun muut kärkiseurat ovat hankkineet kovia nimiä riveihinsä.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö HIFK etsisi vielä uusia pelaajia. Urheilujohtaja Tobias Salmelaisen mukaan yritystä on.

– Kartoitamme markkinaa. Jos löytyy oikea pelaaja, pyritään hankkimaan. Hankinta on kiinni pelaajasta. Kartoitamme sekä puolustajia että hyökkääjiä. Riippuu yksilöstä, Salmelainen sanoo HS:n haastattelussa.

Liigassa on nähty raju niin sanottu tyhjennysmyynti, jossa pudotuspelien ulkopuolelle jäävät seurat ovat päästäneet omia huippupelaajiaan kärkiseuroihin jatkamaan kauttaan.

Salmelainen ei tyrmää tätä käytäntöä, mutta ei myöskään kannata näin myöhäistä siirtorajan umpeutumista.

– Niihin (Liigan sisäiset siirrot) on vaikea ottaa kantaa, kun ei tiedä heidän taloudellista tilannettaan. Varmasti tehdyt ratkaisut ovat pohdittuja.

– Kyllä tähän rajaan perustelut on. Loukkaantumistilanteessa on selkeämpi vaihtoehto, että raja lyödään myöhemmäksi kuin mennä siihen, että saisi hankkia vain loukkaantuneen pelaajan tilalle. Pelaajan loukkaantuminen ei välttämättä ole niin paha, joten miten sitä määriteltäisiin? Selkeämpi näin, jatkossa raja saisi olla aikaisempi, Salmelainen linjaa.

Liigan siirtoraja umpeutuu helmikuun päättyessä eli hankinnat on tehtävä viimeistään keskiviikon aikana.

Linkki alkuperäiseen uutiseen!