Kärpät teki kovan kaappauksen siirtomarkkinoilta keskiviikkona, kun HPK:n nuori maalitykki Kristian Vesalainen siirtyy loppukaudeksi Ouluun.

Vesalainen on Winnipeg Jetsin viime kesän ensimmäisen kierroksen 24. varaus.

Kärppien tiedote:

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi. 18-vuotias hyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella HPK:n riveissä 44 ottelua tehopistein 19+20. Laitahyökkääjä edusti pikkuleijonia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa Buffalossa. Tuossa turnauksessa viiteen otteluun syntyi tehopisteet 2+4.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpillä oli tiukat kriteerit mahdollisten pelaajahankintojen suhteen, ja Vesalainen istui siihen erinomaisesti.

– Kristian on osoittanut olevansa tässä liigassa erittäin hyvä ja tuloksentekoon pystyvä pelaaja. Kristian on profiilipelaaja, ja me olemme erittäin iloisia siitä, että saatiin HPK:n kanssa asiat sovittua niin, että Kristian pelaa meillä loppukauden. Kristian on meidän sloganimme näköinen pelaaja; nopea, vahva ja luotettava.

190-senttinen ja 95-kiloinen Vesalainen liittyy joukkueeseen maanantaiaamuna, ja hän on mukana pelaavassa kokoonpanossa jo ensi viikon tiistaina, kun Kärpät kohtaa KooKoon.