Viime yön NHL-kierroksella kovassa vireessä ollut Dallas Stars jatkoi vakuuttavaa kulkuaan, kun se peittosi vierailulle saapuneen St.Louis Bluesin maalein 2-1. Ottelussa nähtiin suomalaisväriä, kun Esa Lindell urakoi totutusti Dallasin puolustuksessa reilut 18 minuuttia, mutta ei onnistunut pisteiden teossa.

Dallas on onnistunut heikon alkukauden jälkeen vastaamaan koviin odotuksiin, kun se on hävinnyt kuluneen vuoden aikana vain viidesti varsinaisella peliajalla. Voittoja on kertynyt 13 ja joukkue majailee sarjataulukossa neljäntenä.

Joukkue on saanut olla erityisen ylpeä vahvasta puolustuksesta ja erityisesti John Klingbergistä, joka johtaa sarjan puolustajien pistepörssiä tehoilla 7+46=53. Klingbergin peli on toiminut hienosti, kun hän on päässyt pelaamaan Dallasin ykköshyökkäyksen kanssa, johon kuuluvat maalintekijänerot Jamie Benn, Tyler Seguin ja Aleksander Radulov.

Voisi olettaa, että Klingbergin lähin työpari Lindell on kerännyt myös kunnioitettavan määrän pisteitä. Onhan hän sarjan tehokkaimman puolustajan vierustoveri ja osa NHL:n vaarallisinta rosteria. Näin ei kuitenkaan ole, koska suomalaispakki on kerännyt toistaiseksi tehot 6+17=23. Pistemäärä riittää nipin napin 50:n tehokkaimman puolustajan joukkoon.

Viimeksi Lindell sai lisättyä pistesaalista 5.helmikuuta yhdellä syötöllä. Tuorein maali syntyi viikkoa aikaisemmin. Tilastoista huomaa, että Lindellin tahti ei ole missään vaiheessa kautta merkittävästi muuttunut. Pisteitä on kertynyt yksi kerrallaan lähes tasaisin väliajoin pitkin kautta; poikkeuksena tietysti 1+2 tehoilta Buffaloa vastaan tammikuun puolivälissä.

Onko Lindell sitten tasoonsa nähden liian kovan tähtipuolustajan vieressä, joka on tehnyt pisteitä yli kaksikertaa enemmän? Dallasin valmentajan Ken Hitchcockin voi jatkaa tyytyväisenä kaksikon peluuttamista yhdessä, sillä Lindell on osannut tällä kaudella paikata Klingbergin jättämiä aukkoja puolustuksessa erinomaisesti. Lindell kuuluu ruotsalaispakin tavoin NHL:n eliittiin, sillä hänen plus-miinus -tilaston lukema on erittäin mairitteleva: 19. Se vie Lindellin puolustajien tilastossa kuudenneksi.

Kun Klingberg löytyy sijalta 22, ei tarvitse epäillä, etteikö Lindell kuulu Dallasin avainpelaajiin. Dallasilla on tällä hetkellä yksi kovimmista puolustajapareista, ja on hienoa nähdä, että siinä on mukana yksi aliarvostettu suomalainen.