Muistatko, kuka pelaaja mätti viime kaudella Liigassa debytoineen Jukurien paidassa 56 ottelussa messevät pisteet 4+33=37? Pelaaja, jonka tehosaldo oli paljon maaleja päästäneessä joukkueessa +5? Pelaaja, jonka pelisilmä vaikutti isosti koko joukkueen hienoon debyyttikauteen, pudotuspeleistä putoamisesta huolimatta?

Vastaus on tietysti Miika Koivisto.

Pelaaja, joka oli tätä haastattelua keskiviikkona tehdessä Liigan tehopörssin kärjessä uskomattomalla saldolla +28. Upeat tehot 9+29 painanut pakki on ottanut hurjia askeleita, vaihtanut Liigan häntäpään joukkueen kärkilaumaan, ja murtautunut olympiakoneeseen.

Miika Koivisto, olisitko esimerkiksi noin puolitoista vuotta sitten Jukurien debyyttikauden alla uskonut, että pelaat olympialaisissa vuonna 2018?

– En olisi uskonut, puolustaja myönsi SuomiKiekon haastattelussa.

Kuten tilastot kertovat, on Koivisto koko Liigan mittapuulla sarjan parhaimpia pakkeja – niin tehojen takomisen kuin oman ruudun hoitamisen suhteen. Mitä on tapahtunut?

– Luistelu parantunut ja sitä kautta itseluottamus. Jäällä (pystyy tekemään) kaikenlaisia asioita enemmän kuin aiemmin. Se on varmaan se isoin asia.

Koivisto on näyttänyt sen, että jos puolustajalla on hyökkäysten tukeminen, maalintekopaikkojen rakentaminen ja hyökkäyskäsitys kunnossa, voi pakkikin takoa tehoja.

Pyeongchangissa Suomi tarvitsee menestyäkseen niin pakistoa, tehopisteitä kuin kaikkea mahdollista muutakin, jotta menestystä tulisi.

– Totta kai koko paketin pitää toimia. Tuolla on todella pienet erot, niin kuin kansainvälisissä peleissä aina, Koivisto tiesi kertoa.

– Totta kai koko paketin pitää toimia. Tuolla on todella pienet erot, niin kuin kansainvälisissä peleissä aina, Koivisto tiesi kertoa.

– Meillä on hyvin liikkuva pakisto, varmasti pystytään hyvin pelaamaan tiiviinä. Sitä kautta päästään tukemaan hyökkäyksiä ja ollaan lähellä paineenantovaiheessa ja sitä kautta ollaan tiiviinä keskialueella, hän jatkoi.

Eksoottinen kokemus

Koivistolle Etelä-Korea on uusi kokemus, sillä vaasalaislähtöinen taituri ei kyseisessä maassa ennen ole käynyt.

– Ei ole tullut käytyä. Odottava fiilis, ei tiedä yhtään, mitä se tuo tullessaan.

No, ainakin Pyeongchang tuo tullessaan suomalaiskansalle jännitettävää. Kisoissa sinivalkoisia värejä kantaa yli 100 urheilijaa, jonka myötä fiilis ei ole esimerkiksi MM-kilpailuiden tapainen.

– Aina kun on suomalaisten kesken, niin fiilis on erilainen. Olympialaiset varmasti hieno tapahtuma.

– Aina kun on suomalaisten kesken, niin fiilis on erilainen. Olympialaiset varmasti hieno tapahtuma.

Ja suomalaiskollegoiden urheilutapahtumiahan on käytävä katsomassa?

– Jos aikataulu antaa myöten, niin varmasti. Omien aikataulujen ehdoilla kuitenkin mennään, keskiviikkona matkaan lähteneen jääkiekkomaajoukkueen pakki päätti.