CHL-kauden hienoin maali on ällistyttävä taidonnäyte – suomalaisseuraa nöyryytetään rumasti!

Jääkiekon Mestarien liiga päättyi tiistai-iltana Jyväskylän JYPin mestaruusjuhliin. Seura juhlistaa CHL-mestaruutta launtain kotiottelussaan Ilvestä vastaan, kun mestaruusviiri nostetaan Hippoksen jäähallin kattoon ja yleisölle muun muassa tarjotaan kakkukahveja.

JYPin Jerry Turkulaisen maali oli myös ehdolla CHL-kauden hienoimmaksi maaliksi. Yleisöäänestyksessä valinta osui kuitenkin Norjan mestarin Stavanger Oilersin Tony Romanon osumaan.

Eikä syyttä. Romano esitti lokakuun 11. päivänä Oilersin kotiottelussa KalPaa vastaan sellaisen näytteen yksilötaidoistaan, että oksat pois.

CHL:ssä Oilersin parhaana pistemiehenä kunnostautunut Romano sai keskialueella syötön laitaan Jonas Djupvikiltä ja lähti mahdottomalta näyttäneeseen pujotteluyritykseen viiden (!) KalPa-pelaajan keskelle.

Djupvik pelaa tilanteen oikeaoppisesti ja ajaa Romanon edellä kiinni KalPan puolustajaan Juuso Riikolaan. Tämä lähtee työntämään Djupvikiä pois maalilta, mutta samalla Romanolle aukeaa väylä nousta kohti maalia.

Riikolan pakkipari Santeri Lukka ja takaapäin lujasti Romanoa koukkiva Eetu Luostarinen eivät saa tarpeeksi estettyä Romanoa, ja myös Tommi Jokinen ja Mikko Nuutinen ehtivät seuraamaan Romanon sooloa vain katseella. Romano purjehtii KalPan maalivahdin Denis Godlan eteen ja nostaa kiekon tyylikkäästi rystyltä maalin perukoille.

Oilers siirtyi kyseisellä taidonnäytteellä ottelussa 3–2-johtoon, mutta KalPa nousi lopulta 6–4-voittoon. Peräti kuusi peräkkäistä Norjan mestaruutta voittanut Oilers jäi omassa alkulohkossaan jumboksi yhdellä pisteellä. Myös KalPa jäi jatkopelien ulkopuolelle kerättyään kuudesta ottelusta kymmenen pistettä.

Katso CHL:n hienoimmaksi äänestetty maali jutun alussa olevalta videolta.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️