Kuka vielä muistaa Boston Bruinsin suomalaisen maalivahdin Tuukka Raskin synkän syksyn?

Rask pelasi NHL-kauden alun ja marraskuun 26. päivän välillä 13 ottelua, joista voitti varsinaisella peliajalla vain kolme. Tappioita tuli kymmenen, joista kahdeksan varsinaisella peliajalla.

Noissa kolmessatoista ottelussa Rask päästi 37 maalia, eli lähes kolme per peli. Marraskuussa Rask hävisi viisi peliä kuudesta ja neljä putkeen. Kaikissa kuudessa ottelussa selän taakse meni vähintään kolme maalia.

Tuli marraskuun 29. päivä ja sarjan kärkijoukkue Tampa Bay Lightning vierailulle Bostoniin. Rask torjui 21 laukausta 23:sta, ja Bruins voitti 3–2. Kolme päivää myöhemmin Rask nollasi Philadelphiassa Flyersin, ja Bruins vei pisteet mukanaan.

Vaikka ennusmerkit paremmasta olivat olemassa, kukaan tuskin uskoi, millaiseen putkeen Rask oli itsensä ja joukkueensa singonnut.

Rask ei nimittäin ole hävinnyt yhtään aloittamaansa peliä tuon marraskuun 26. päivän Edmonton Oilers -tappion jälkeen!

Sen jälkeen Rask on aloittanut 21 ottelua, joista Bruins on voittanut 19. Kaksi peliä Bruins on hävinnyt jatkoajalla. Tämän putken aikana Rask on päästänyt yhteensä 35 maalia, eli 1,67 per ottelu. Pittsburgh Penguinsia vastaan kuukausi sitten Raskin taakse livahti peräti kuusi kiekkoa, mutta tuolloinkin joukkue sai yhden pisteen. Tuo ottelu poislukien Rask on päästänyt 20 ottelussa 29 maalia, eli alle 1,5 per peli.

Voittoputken salaisuus on juuri tasaisuus. Mainituissa 21 ottelussa Rask on pelannut vain kaksi nollapeliä, mutta kymmenen kertaa hän on päästänyt vain yhden maalin ja kuudesti kaksi maalia. Kahdesti omiin on mennyt kolme ja kerran siis kuusi osumaa. Seitsemässä viime pelissä Rask on päästänyt neljästi yhden ja kolmesti kaksi maalia.

Eilisen Detroit-voiton jälkeen Rask jakoi kunniaa putkesta joukkueen puolustukselle.

– Puolustajamme tekevät upeaa työtä. He pitävät vastustajat poissa maaliltani. He myös tietävät, miten kiekko toimitetaan pois puolustusalueelta. Se tekee minun hommani paljon helpommaksi, Rask kommentoi nhl.comin mukaan.

Bruins on noussut itäisessä konferenssissa jo toiseksi.

– Tiedämme olevamme hyvä joukkue. Silti meidän täytyy jatkuvasti keskittyä omaan peliämme. Kun pelaamme omaa parasta peliämme, meillä on aina mahdollisuus voittoon, vaikka jäisimme takaa-ajajiksi kuten tänään, Rask muistutti nhl.comilla.