New York Islandersin superlupaavan hyökkääjän Josh Ho-Sangin kausi ei ole mennyt mitenkään odotetulla tavalla.

Viime kaudella sensaatiomaisesti paikan Islandersin kärkikentistä raivannut Ho-Sang on joutunut harmittavan AHL:n ja NHL:n välisen hissiliikkeen kohteeksi tällä kaudella.

Supertaitava 21-vuotias kanadalainen edustaa parhaillaan AHL:ssä Bridgeport Sound Tigersia, jonka riveissä hän on tehnyt 15 ottelussa kelpo tehot 4+8=12.

NHL:n puolella Ho-Sang on päässyt pelaamaan 22 ottelun verran ja tehoja nuorukaiselle on kertynyt 12 (2+10). Hänen tehotilasto NHL:n puolella on heikko -7.

New York Post uutisoi perjantaina, että Sound Tigersin päävalmentaja Brent Thompson aikoo jättää Ho-Sangin kokonaan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle ensi yön Providence Bruins -ottelusta.

Ho-Sang otti hyllytyksen rankasti, eikä suorapuheisena nuorena miehenä tunnettu huippulupaus kainostellut sanoa sitä ääneen.

– Kun aloitat kauden NHL:ssä ja sitten joudut huilaamaan AHL:ssä samana vuonna, se on tavallaan… Se on henkisesti rankkaa, Ho-Sang sanoi NY Postille aamuharjoitusten jälkeen.

– En usko, että kukaan voi rikkoa minun itseluottamustani. Mutta nyt se on totisesti laitettu sellaiseen pisteeseen, että se ei ole kovin hyvä tällä hetkellä. Pystyn tekemään jäällä tiettyjä asioita, jotta muistan mitä olen ja kuka olen. Mutta on todella rankkaa, kun sinulla on ihmisiä jotka hyökkäävät kimppuusi ja puhuvat negatiivisia asioita sinusta. Saatat katsoa itseäsi silloin huonossa valossa, nuorukainen ripittää.

Sound Tigersin luotsi Thompson antoi todella erikoisia kommentteja aamujäiden jälkeen Ho-Sangin hyllytyksen tullen julki.

– Hän on vauva. Hän on vauva, hän on epäkypsä ja hänen on kasvettava vielä paljon. Olen todella innoissani. Hänen potentiaalinsa on todella uskomaton. Hän teki töitä tänään – hän on tehnyt todella paljon töitä muutenkin. Me kaikki teemme virheitä, meillä kaikilla on välillä huonoja pelejä. Mutta se on tärkeää, miten vastaamme niihin ja mitä opimme niistä. Jokainen osa tätä kautta, Joshin kanssa, on ollut hänen kehittämistä, Thompson pyöritteli lehdistölle.

Ho-Sangin odotukset tähän kauteen olivat todella korkealla loistavan viime kauden esiinmarssin jälkeen.

– Joo, olen vielä nuori, mutta poltan täällä vuosia minun NHL-urastani. Se on syvältä. Haluan olla NHL:ssä. En nähnyt tätä asiaa näin, ennen kuin tällä kaudella. Odotin todella innolla ensimmäistä täyttä NHL-kauttani, Ho-Sang valittelee.

– Olen nauttinut pelaamisestani NHL:ssä ja kun olen ollut siellä, olen saanut jonkin verran onnistumisia. Mielestäni minulla on ollut enemmän onnistumisia, kuin vastoinkäymisiä. Mutta he haluavat, mitä he haluavat.