Usean suomalaispelaajan kantama pelipaita valittiin NHL:n historian parhaaksi – ”Se on selkeä, täsmällinen, eikä se ole mullin mallin”

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Noin kuusi miljoonaa NHL-fania äänesti NHL.comin sivuilla sarjan historian parasta pelipaitaa.

Voittajaksi kruunattiin legendaarinen Chicago Blackhawksin intiaanilogolla varustettu punainen ja valkoinen paitaluomus, jota seura on käyttänyt vuodesta 1959 tähän päivään asti.

– Jos katsot NHL:n pelipaitoja, Blackhawks tulee selvästi esille. En tiedä miksi – johtuuko se sitten sen väristä? Tai sitten siitä isosta intiaanin päästä? Se on selkeä, tarkka, eikä se ole mullin mallin. Ehkä siitä juuri pidän siinä, sanoi Blackhawksin legendaarinen maalivahti Tony Esposito, 74, joka piti ”intiaanipaitaa” päällä peräti 873 runkosarjaottelussa vuosina 1969-84.

Blackhawksin pelipaitaa on pitänyt historian saatossa päällään yhteensä 15 suomalaispelaajaa, joista kaksi olivat maalivahteja.

Seuran kaikkien aikojen eniten otteluja pelannut suomalainen on hyökkääjä Tuomo Ruutu, joka tahkosi seurassa yhteensä 228 ottelua tehoin 48+60=108.

Blackhawksin paidassa Stanley Cupia on nostanut kolme suomalaispelaajaa, jotka ovat hyökkääjä Teuvo Teräväinen, puolustaja Kimmo Timonen ja maalivahti Antti Niemi.

Toiselle sijalle äänestyksessä tuli The Hartford Whalersin vihreä/valkoinen pelipaita, jota komisti ikoninen vihreä/valkoinen logo. (Katso logo tästä.)

Kolmatta sijaa hallussaan piti Mighty Ducks of Anaheimin purppuran ja turkoosin värinen pelipaita, jonka keskeltä löytyi ankkateemainen vanhanajan maalivahdin maski.

Neljänneltä sijalta löytyi Quebec Nordiquesin pelipaita ja viidenneltä Minnesota North Starsin pelipaita.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!