On vain tulkintakysymys, millä ajatusmallilla Buffalo News kirjoitti taannoin artikkelinsa paikallisesta NHL-joukkue Sabresista. Sivuston jutussa nimittäin listattiin esille ne pelaajat, jotka voisivat nostaa joukkueen pois sarjan viimeiseltä sijalta.

Kuulostaa hurjalta, jopa surkealta. Siis, avainpelaajat nostaisivat Sabresin pois vain ja ainoastaan viimeiseltä sijalta, jonka sivusto nimenomaan nosti esille.

Tällä hetkellä Sabres ei ole viimeisenä sarjassa, mutta lähellä sitä kuitenkin. Takana on vain vielä huonompi Arizona Coyotes, ja nyt joukkueiden ero on kolme pinnaa.

Jokatapauksessa jutussa oli siis listattu pelaajat, jotka johtavat Sabresin pois viimeiseltä sijalta. Yksi heistä oli Rasmus Ristolainen, joka jatkaa Buffalossa ilman mitään suurempia yllätyksiä ainakin kauteen 2021-22.

Väite hirvittäviä minuutteja pelaavan suomalaisen suuresta roolista voi hyvinkin pitää paikkansa, sillä onhan isokokoinen pakki pisteisiin pystyvä pelaaja, lisäksi hän taitaa fyysisen pelin. Sabres täten tarvitsee erikoistilanteetkin hallitsevaa Ristolaista jatkossakin.

Muut listalle päässeet pelaajat olivat pitkään Buffalossa jatkava Jack Eichel sekä Ryan O’Reilly, Kyle Okposo, Zach Bogosian ja Marco Scandella.

Sikäli uutisen ajatusmaailma voisi olla ainakin Ristolaisen kannalta jossain määrin positiivinen. Onhan hänet huomioitu kovien, avainpelaajien sakkiin ja lisäksi pakkiin luotetaan pidemmälläkin aikatähtäimellä.

Toki on muistettava sekin, että Sabres on jo pidempään kyntänyt syvällä. Sikäli haave viimeisen sijan hyvästelemisestä on ymmärrettävää.