Colorado Avalanchen ykköshyökkääjän Nathan MacKinnonin taidot ovat aina olleet NHL-seuraajien tiedossa.

Kesän 2013 ykkösvaraus valittiin vuoden tulokkaaksi ensimmäisellä kaudellaan, jolloin hän paukutti runkosarjassa 63 tehopistettä, minkä lisäksi hän esiintyi pudotuspeleissä vahvasti tekemällä seitsemässä ottelussa tehot 2+8.

Se onkin ainoa kerta, kun 22-vuotias MacKinnon on päässyt maistamaan pudotuspelikiekkoa NHL:ssä neljän kauden aikana.

Myös henkilökohtaiset tehot eivät ole yltäneet 60 pisteen päälle. Tulokasvuoden jälkeen tehot ovat näyttäneet järjestyksessä lukemia 38, 52 ja 53.

Nyt kuitenkin tasan puolivälissä kautta MacKinnon on iskenyt todella kovat tehot, kun 41 pelin jälkeen tilastot näyttävät komeita lukemia 18+34=52. Sillä irtoaa vaatimattomasti NHL:n pistepörssin toinen sija.

Ja mikä hienointa, viime kauden naurettavan huonon runkosarjan jälkeen Avalanche on tälläkin hetkellä viiden ottelun voittoputkessa ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa läntisessä konferenssissa.

Suomalaisesta näkövinkkelistä MacKinnonin kova vire on erityisen mielenkiintoinen, sillä kanadalainen muodostaa tutkaparin Mikko Rantasen kanssa.

Myös Rantasen 41 tehopisteen ansiosta kaksikko on puolivälissä kautta tehnyt lähes sata pistettä kahdestaan (93). Kolmantena ketjussa pelaa Avalanche-kapteeni Gabriel Landeskog, joka on itsekin pitkästä aikaa yli 60 tehopisteen tahdissa.

Avalanche on löytänyt itselleen tehoketjun, jota ei hetkeen tulla rikkomaan. Nyt kiekkoyleisö saakin jännittää sitä, kuinka koviin tehoihin tämä trio yltää, ja johdattaako se Avalanchen pudotuspeleihin runkosarjan päätteeksi.