Viime kaudella SaiPassa ja lainalla TPS:ssä pelannut Curtis Hamilton oli Liigassa kova tekijä, sillä runkosarjassa hän takoi 45 ottelussa 15 maalia 13 syöttöpinnaa. Kanukin seuraava joukkue Suomessa on hallitseva Suomen mestari Tappara.

Laituri on jo valmiiksi hirvittävän kovaan tamperelaisjoukkueeseen kova vahvistus. Kanadalais-yhdysvaltalaisen yksi vahvuuksista on se, että nyt hän tietää Liigan pelilliset salat.

– Suomen liigan pelitapa on ennestään aika tuttu. Täällä on paljon mies miestä vastaan kamppailua kiekosta. Taitaa sopia hyvin minulle, lähes satakiloinen hyökkääjä valotti Aamulehden haastattelussa, jonka voit lukea kokonaan täältä.

Vaikka Hamilton on tehnyt komeita tehoja läpi uran niin rapakon takana kuin Euroopassakin, ei hän Kanadan kivenkovaan maajoukkueeseen arvokisatasolla ole murtautunut. Hän on edustanut vaahteralehtipaitoja alle 18- ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joista tuli hopeaa tammikuussa 2011.

Miesten maajoukkueessa Hamilton on pelannut mm. Deutschland Cupissa ja joulunajan Spengler Cupissa.

Hamilton oli Aamulehden jutun mukaan viitannut siihen, että ilman NHL-tähtiä pelattavat olympialaiset ovat kuitenkin nyt mielessä.

– En tosin edes tiedä, koska Kanadan joukkue valitaan. Kai tässä kuukausi on aikaa antaa näyttöjä. Fyysisesti olen jo hyvässä kunnossa, kanukki pyöritteli.