NHL tiedotti perjantaina, että New Jersey Devilsin tähtihyökkääjä Taylor Hall joutuu jättämään tänä viikonloppuna järjestettävän All Star -tapahtuman peukalovamman takia.

Hallin tilalle All Star -tapahtumaan kutsun sai Devils-hyökkääjä Brian Boyle, jonka tarina hakee vertaistaan.

33-vuotias yhdysvaltainen sairastui viime syyskuussa krooniseen myelooiseen leukemiaan, joka on luuytimen verisolujen kantasolujen syöpäsairaus.

Kyseiseen syöpään ei ole löydetty vielä parannuskeinoa, mutta sitä pystytään kuitenkin kontrolloimaan lääkkeillä. Suurimmalla osalla tähän syöpään sairastuneista on vähintään kymmenen vuotta elinaikaa diagnoosin jälkeen.

Boyle pelaa parhaillaan 11 vuotta kestäneen NHL-uransa parasta ja tehokkainta jääkiekkoa. Lähes kaksimetrinen ja 111-kiloinen hyökkääjäkolossi on tehnyt 37 otteluun 11 maalia ja 17 tehopistettä.

– Olen todella, todella otettu tästä. Tämä on vaikeaa, koska Taylor on kantanut meitä läpi kauden. Hänellä on menossa täysin uskomaton kausi. Hän on mahtava joukkuetoveri, loistava pelaaja ja hyvä ihminen. Tuntuu pahalta hänen takia, koska hänen pitäisi olla siellä edustamassa meitä. Mutta tämä on silti kunnia, Boyle sanoi NJ.comille.

Viikonloppuna Tampa Bayssa järjestettävä All Star -tapahtuma on alempien hyökkäysketjujen rouhijana aikasemmin urallaan tunnetun Boylen uran ensimmäinen.

– En tiedä yhtään mitä odottaa. On todella siistiä, että he ajattelivat minua. En ole kuitenkaan naiivi sille faktalle, että täällä oli paljon taitavampiakin jätkiä kuin minä tarjolla. Mutta aion silti nauttia jokaisesta minuutista siellä, konkaripeluri kertoo.

All Star -tapahtumassa pelataan lauantaina monta erilaista taitokilpailua ja sunnuntaina tilaisuus huipentuu neljän divisioonan turnaukseen, joka pelataan kolme vastaan kolme -jatkoajan tyylillä.

Kolme vastaan kolme -pelaaminen ei todellakaan ole tuttu juttu hitaasti liikkuvalle, jättiläismäiselle Boylelle, mutta mies odottaa tätä erityisen innolla.

– Olen odottanut todella paljon pelaamista kolme vastaan kolme -tilanteessa – siitä lähtien kun se aloitettiin. Tulen saamaan hyvän maistiaisen siitä. Pääsen pelaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan, Boyle iloitsee.