Liiga-joukkue SaiPa tiedottaa tehneensä loppukauden kestävän sopimuksen hyökkääjä Curtis Hamiltonin kanssa.

USA:ssa syntynyt, mutta myös Kanadan passin omistava Hamilton hurmasi lappeenrantalaisyleisön viime kaudella tekemällä SaiPan paidassa 43 pelissä pisteet 14+13=27.

Viime kaudella SaiPa menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin jo hyvissä ajoin ja pani ison osan joukkueesta ”lihoiksi”. Hamilton siirtyi kesken viime kauden TPS:ään, jossa kuitenkin ehti pelata ennen loukkaantumistaan vain kaksi ottelua ja tekemään yhden maalin.

Viime vuoden viimeisenä päivänä Hamilton teki loppukauden sopimuksen Tapparaan, jossa on pelannut vain viisi ottelua ilman tehopisteitä. Nyt Hamilton, 26, pääsee tuttuun paikkaan ja auttamaan SaiPaa taistelussa pudotuspelipaikasta.

SaiPa on sarjataulukossa yhdeksäntenä, 12 pistettä edellä pudotuspeliviivan alla vaanivaa Ilvestä.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa uskoo Hamiltonin olevan suuri apu joukkueelle.

– Tuttu kaveri, jonka suuri osa pelaajista tuntee. Hänen avut ovat kahden suunnan pelaamisessa ja hän taitaa myös maalinteon. Curtis on sopiva tyyppi joukkueeseen niin pelaajana kuin ihmisenä, Tuomenoksa sanoo SaiPan nettisivuilla julkaistussa uutisessa.

Hamilton on pelannut yhden ottelun NHL:ssä kaudella 2014–15 Edmonton Oilersin paidassa. Mies on Oilersin toisen kierroksen varaus kesältä 2010. Neljän AHL-kautensa aikana Hamilton pelasi 208 runkosarjan ottelua tehoilla 30+38=68.