Jääkiekon Suomi-sarjan ottelussa porilaisen Karhu HT:n ja Naantalin VG-62:n välillä tapahtui sunnuntaina karmea ja pelottavalta näyttänyt tilanne.

Naantalilaisten puolustaja Stenka Karlsson nousi laidalta Karhu HT:n maalille, muttei saanut kiekkoa Karhu HT:n maalivahdin Niklas Lehden taakse. Välittömästi epäonnistuneen maalintekoyrityksen jälkeen Karlssonin kyynärpää osui voimalla Lehden päähän.

Lehti kaatui törmäyksen voimasta heti maalinsa sisälle ja jäi pitkäksi ajaksi makaamaan maahan. Joukkueen huoltohenkilöstö saapui nopeasti auttamaan Lehteä. Kun joukkueen taustahenkilö ja joukkuetoveri yrittivät auttaa Lehteä jaloilleen, tämä kaatui uudelleen jäähän. Vasta, kun apuna oli kolme joukkuetoveria, Lehti pääsi pois kaukalosta horjuvin jaloin.

Karlssonin taklaus on jo ehditty tuomita tahalliseksi ja törkeäksi. Muun muassa Kiekkoareena-sivustolla kirjoitettiin taklauksen olleen ”yksi kiekkokauden rumimmista”.

Tulkintoja on aina monenlaisia, ja usein tulkinnan lopputulema riippuu myös siitä, miltä tai kenen kantilta asiaa katsoo. Youtubeen ladatulta videolta näkyy, että juuri ennen kuin Karlsson kaartaa jyrkästi maalille, Karhu HT:n puolustaja Atte Valli ehtii koukkaamaan Karlssonia ja horjuttamaan tämän tasapainoa. Karlsson ajaa maalille melko ahtaasta välistä, ja kiekon lauottuaan horjahtaa kohti Lehteä – ja nostaa samalla kyynärpäätään osuen voimalla Lehden päähän.

Pelaaja on aina vastuussa siitä, ettei mailallaan, vartalonsa osilla tai mitenkään muutoinkaan vahingoita vastustajaa. Siitä ei ole kahta kysymystä. Mutta tässä tapauksessa Karlssonin teon tuomitseminen tahalliseksi on ainakin erittäin vahvaa tulkintaa.

Omaan silmääni tilanne näyttää siltä, että tilanteessa yhdistyvät Suomi-sarja -tason pelaajan ei-aivan-timanttinen luistelutaito, koukkauksen aiheuttama heikentynyt tasapaino ja huono ja huolimaton oman kropan hallinta. Osuma on ikävä, kohdistuu päähän ja aiheuttaa vakavan seurauksen.

Mutta tahallisuudesta en lähtisi Karlssonia oheisen videon perusteella syyttämään.