Torstaina saatiin NHL:stä vahvistus jo jonkin aikaa odotellulle uutiselle. Carolina Hurricanesin pääomistaja vaihtui, kun liikemies Tom Dundon on ostanut 61 prosentin osuuden seurasta.

Dundon teki ostotarjouksen jo noin kaksi kuukautta sitten, ja nyt kauppa on hyväksytty. Seuran entinen pääomistaja Peter Karmanos jää edelleen seuran vähemmistöomistajaksi.

Rahoitusalalla miljardiomaisuuden luonut Dunbon saa Hurricanesissa melkoisen haasteen. ESPN-sivuston julkaiseman uutistoimisto AP:n uutisen mukaan yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on listannut NHL-seurat näiden arvon mukaan, ja Hurricanes oli kaikista seuroista huonoin 230 miljoonan dollarin arvollaan.

Haasteita riittää myös urheilupuolella. Kesän 2006 Stanley Cup -mestarit eivät ole selviytyneet pudotuspeleihin sitten kevään 2009. Heikko menestys on karkottanut myös yleisön katsomosta.

Kolmena viime kautena Hurricanesin yleisökeskiarvo on ollut NHL:n heikoin. Viime kausi oli pohjanoteeraus, kun jääkiekko-otteluissa 18680 katsojaa vetävän PNC Arenan lehtereillä oli keskimäärin vain 11776 katsojaa. Näin ollen areenan täyttöaste Hurricanesin peleissä oli vain 63 prosenttia.

Tällä kaudella New York Islandersin otteluissa on käynyt keskimäärin nelisensataa katsojaa vähemmän kuin Hurricanesilla, mutta neljättä kautta peräkkäin Hurricanesin kotiottelujen katsomoissa on suhteellisesti eniten tyhjiä paikkoja. Hurricanesin tämän kauden yleisökeskiarvo on 12494 ja täyttöaste 66,9%.

Pudotus on ollut jyrkkä, sillä vielä kaudella 2013–14 Hurricanesin yleisökeskiarvo oli 15483 ja hallin täyttöaste 82,9%.

(NHL:n yleisötilastot löytyvät tästä linkistä.)

Hurricanesin suurimpia vetonauloja tällä kaudella ovat olleet suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, jotka ovat joukkueen pistepörssin kaksi kärkinimeä.

Huonoista yleisömääristä huolimatta Hurricanes ei ole tällä tietoa muuttamassa Raleigh’sta toiseen kaupunkiin, vaikka tällaistakin vaihtoehtoa on aika ajoin väläytelty.

– Olisimme idiootteja, jos muuttaisimme pois täältä, Karmanos sanoi vuonna 2015.

Syy lausahdukselle oli pitkälti se, että seura on tehnyt PNC Arenasta vuoteen 2024 asti kestävän vuokrasopimuksen.

Myös NHL-komissaari Gary Bettman on toistuvasti vakuutellut, että Hurricanes pysyy nykyisessä kotikaupungissaan.