Kun Pittsburgh Penguins voitti jääkiekon Stanley Cupin kesällä 2016 sekä 2017, on joukkueen tämä kausi ollut vähemmän yllättäen vaikeahko. Ensinnäkin kärkipelaajat ovat joutuneet pelaamaan noin 50 pudotuspeliottelua kahden aiemman sesongin aikana, lisäksi Pens on joutunut vastustajien keskuudessa erityiskohteluun.

Joukkueen tähtipakki Olli Määttä myönsi NHL.comin suomenkielisillä sivuilla, että joukkue on nyt vastustajien keskuudessa ”otettu tavallista tiukemmin” mestaruuksien takia.

– Ihan varmasti. Ei ole yhtään helppoa peliä. Jokainen joukkue pelaa parasta peliään meitä vastaan, ja se oli ihan sama homma viime kaudella, Määttä mietti.

Vaikka Stanley Cup -mestaruus on jääkiekkomaailman kovin juttu, tuo se myös vaikeuksia – kuten Määttäkin myönsi. Nyt alkaneella kevätkaudella suomalaispakki haluaa nähdä joukkueensa sellaisessa iskussa, jossa se parhaimmillaan on viime kausien aikana ollut.

Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä, kun Määtältä kysyttiin, mitä hän odottaa kauden jälkimmäiseltä puoliskolta.

– Että nähdään se normaali Penguinsin joukkue, mihin on totuttu. Me tiedämme, että meillä on potentiaalia siihen. Mutta se ei tule odottamalla ja toivomalla, vaan sen eteen pitää tehdä töitä, pudotuspelipaikasta vääntävän Pittsburghin tähtipakki painotti.