Rytiseekö Stadissa tänään oikein kunnolla – HIFK:n ja Ässien pakkijärkäleet palaavat kehiin!

© Kuva: Juha Tamminen

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua.

Nimittäin.

Helsingin IFK ja Porin Ässät kohtaavat tänään jääkiekon Liiga-ottelun merkeissä pääkaupungin legendaarisessa Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

Porin patapaitalauma ei ole ”Stadin Kingeille” mikä tahansa vastustaja. Vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen alkukantaista porilaista luolamiesenergiaa – joku kutsuu sitä myös porilaiseksi hulluudeksi – pursuava Ässät sytyttää niin HFK:n joukkueen kuin sen äänekkäät fanit keskivertoa liigajoukkuetta paremmin.

Ja tänään on syytä odottaa erityisen kiihkeää, jopa kovaotteista kamppailua.

Saattaapa joku jääkiekon ystävä salaa mielessään toivoa näkevänsä jopa pikkupikku tanssiesityksen.

Nimittäin.

IFK:n mörköpakki Joe Finley (kuvassa) ja nimestään väännettyä harvinaisen osuvaa lempinimeä ”Veri-Pena” kantava Ässien puolustaja Ben Blood palaavat juuri parahiksi tänään kaukaloon.

Finley on ollut pitkään sivussa tositoimista loukkaantumisen takia. Blood taas on kärsinyt kahden ottelun pelikieltonsa, jonka sai tapeltuaan Kärppien Otto Karvisen kanssa viikko sitten.

Tämä kaksikko ei liiemmin esittelyjä kaipaa – mutta kerrotaan nyt kuitenkin pari faktaa.

203-senttinen ja 109-kiloinen Finley sai viime kaudella runsaasti kritiikkiä osakseen kovista, sääntöjen rajamailla liikkuneista taklauksistaan. Finley otti viime kaudella messevät 142 jäähyminuuttia 46 ottelussa.

193-senttinen ja 103-kiloinen Blood taas kerää jo kolmatta kautta peräkkäin kyseenalaista kunniaa otteillaan. Silmiinpistävä piirre Bloodin pelaamisessa on, että puolustajalla on taipumus taklata vastustajaa juuri, kun tämä on luopunut kiekosta – vieläpä kulmasta, josta hänen tuloaan on lähes mahdoton nähdä. Tämän ovat tällä kaudella saaneet kokea muun muassa Lukon Roni Sevänen ja SaiPan Lasse Lappalainen.

Viime kaudella Blood ”voitti” Finleyn niukasti jäähypörssissä kerättyään 146 minuuttia. Tosin Blood pelasikin enemmän otteluita, 55.

Tällä kaudella kaksikon lukemat eivät tietenkään ole vertailukelpoiset. Finleyn kuntouttaessa itseään Blood on ehtinyt kerätä 40 ottelussa kunnioitettavat 193 jäähyminuuttia. Niin ja tehopisteet 1+3.

Finley on merkitty tämän illan kokoonpanoon IFK:n seitsemänneksi puolustajaksi. Blood esiintyy Ässien kolmosparissa.

Villi veikkaus: kumpikin joukkue lopettaa illan ottelun maksimissaan kuudella puolustajalla. Mutta sitä ennen Finley ja Blood ehtivät vähän tanssahdella.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10