Rapakon taakse siirtynyt suomalainen pistelinko jätti HIFK:n organisaation – antoi yllättävän perustelun!

© Kuva: Getty Images

Nyt parikymppinen Henrik Borgström (s. 1997) lähti Suomesta rapakon taakse kaudeksi 2016-17. Hyökkääjä iski toistaiseksi viimeisellä kotimaan kaudellaan HIFK:n A-nuorten paidassa 40 runkosarjan otteluun 55 pinnaa, neljässä pudotuspelissä syntyi kuusi pinnaa.

Lupaukselle olisi noiden näyttöjen perusteella suurella todennäköisyydellä ollut käyttöä myös Liigassa, vaikka Borgström sitä itse NHL.comin suomenkielisellä sivustolla epäilikin. Hän paljasti varsin yllättävän syyn lähdölle rapakon taakse.

– Monelle nuorelle pelaajalle on järkevää lähteä pelaamaan isoa ruutua muualle, koska Liigassa pelipaikat on pääsääntöisesti varattu kokeneemmille kundeille. Se painoi omassa päätöksessäni eniten, Univ. of Denverin paidassa NCAA:ssa kahden kauden ajan yli piste per peli -tahdilla liekehtinyt hyökkääjä arvioi.

Noin parikymppiset pelaajat ovat tällä kaudella päässeet Liigassa isoon ruutuun. Esimerkkeinä mainittakoon TPS:n Petrus Palmun (1997), KooKoon Miikka Pitkäsen (1996), Pelicansin Miska Siikosen (1996), Sportin Joni Tuulolan (1996) ja vaikkapa HPK:n Kristian Vesalaisen (1999) nimet.

Sen vuoksi Borgströmin väite kuulostaa yllättävältä. Toisaalta siirron taustalla oli toinenkin painava syy.

– Suomessa on erittäin vaikeaa yhdistää opiskelu ja urheilu, tällä kaudella komeat pisteet 15+15 iskenyt Florida Panthersin kesän 2016 varaus painotti.