Jussi Jokinen pääsi takaisin tositoimiin, kun kokenut suomalainen debytoi yön NHL-kierroksella Columbus Blue Jacketsin riveissä.

Kuten olettaa, ei ensimmäinen ottelu ollut paraatimarssia. Jokinen ehti väläytellä heti kuitenkin tuttua osaamistaan: alle tuli yli 15 minuuttia peliaikaa.

Määrä on suurin sitten kevään 2017. Siinä ajassa suomalainen ehti päästä hyvin peliin kiinni.

– Oli kiva pelata vähän enemmän. Peliin pääsi paremmin mukaan. Tämä oli ensimmäinen pelini pariin viikkoon, sanotaan näin, että minä parannan, Jokinen ynnää The Athleticin mukaan.

Columbuksen rääväsuinen päävalmentaja John Tortoella tuntee Jokisen Tampa Bay Lightningin vuosiltaan. Hän kehui kokenutta täsmähankintaansa.

– Hänestä näkee, että hän on viisas pelaaja. Hän pelasi jo nyt muutaman tilanteen viisaasti saaden kiekon pois meidän omalta alueelta, Tortorella kehui pelin jälkeen.

Jokisen tämä kausi on ollut vaikea. Suomalainen aloitti syksynsä Edmonton Oilersissa – siellä tie nousi pystyyn 14 pelin jälkeen. Los Angeles Kingsissä alle tuli 18 ottelua, ennen kuin seura iski hyökkääjän NHL:n siirtolistalle.

Columbuksessa suomalaisesta odotetaan tunnollista ja monipuolista työjuhtaa. Tortorella kertoo tietävänsä, mitä odottaa.

– Hän pelasi joukkueessani Tampassa kaudella 2007-08. Hän ei ole muuttunut, valmentaja kiteyttää.