Joonas Donskoi on yksi NHL:n erikoisimpia suomalaispelaajia, kun puhe on hänen aaltoliikkeestä. Debyyttikaudella rapakon takana syntyi yhteensä 17 maalia pudotuspelit huomioiden, viime kauden saldo oli onneton kuusi häkkiä.

Suomalainen on tällä kaudella taas päässyt kelvolliseen iskuun, sillä vastustajan verkko on pölissyt yhteensä kahdeksan kertaa. Kuten mainitut esimerkit kertovat, on Suomen mestarin ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalistin ura taalajäillä tosiaan ollut todella kummallinen ailahteluiden vuoksi.

Siitä kertovat myös syksyn kommentit.

– Tuntui, ettei enää osaa maalia tehdäkään. Enkä kyllä muista, miltä maalin tekeminen tuntui, Donskoi virnisteli jo lokakuussa NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Toisaalta, vaikka hanat toisinaan ovat pahasti tukossa, on suomalainen kaikkinensa tärkeä pelaaja Sharksille. Florida Panthersin kesän 2010 neljännen kierroksen varauksen arvoa ei aina punnita pisteissä.

– Hän tuo joukkueeseemme kaivattua syvyyttä, pelaapa hän missä ketjussa hyvänsä, suomalaista aaltoilusta huolimatta ylistänyt päävalmentaja Peter DeBoer oli painottanut jo syksyllä sivustolle.

Nyt viiden edellisen pelin saldo on 0+1. Ailahtelu pisteiden valossa on ilmeinen sivuseikka, sillä raahelaislähtöinen pelaaja on kaivattu soturi rotaatioon illasta toiseen.

– Kaipasimme häntä viime kaudella. Hienoa, kun hän on taas kaupungissa, DeBoer on sanonut sivuston mukaan useamman kerran.