Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen ajettiin ulos viimeöisestä Minnesota Wildia vastaan pelatusta ottelusta, koska suomalaisnuorukainen taklasi avauserässä Wildin hyökkääjää Mikko Koivua. (Lue tappelusta lisää ja katso video klikkaamalla tästä.)

Ristolainen sai tilanteesta viiden minuutin jäähyn estämisestä ja ulosajon. Häntä saattaa odottaa tapauksesta myös pelikielto.

Koivu poistui jäältä verisenä, mutta pystyi kuitenkin onneksi jatkamaan pelaamista. Wild otti lopulta murskaavan 6-2-voiton ja Koivu nakutti komeat tehot 1+2.

Ristolainen oli pelin jälkeen vilpittömästi pahoillaan Koivulle tekemästä tempusta.

– Hyvä juttu, että hän ei loukkaantunut. En yrittänyt satuttaa häntä. Ottelusta ulos potkiminen vain haisee, koska et voi auttaa kavereitasi. Ensiksi se tuomittiin kahden minuutin jäähyksi, mutta sitten he (tuomarit) keskustelivat ja sanoivat, että iltani päättyy siihen. En ole iloinen, koska en voinut auttaa joukkuettani, Ristolainen valitteli pelin jälkeen Buffalo Newsin mukaan.

Sabres-luotsi Phil Housley ei pitänyt tuomareiden päätöksestä heittää Ristolaista ulos ottelusta.

– Olen täysin eri mieltä tuon jäähyn kanssa. Ensimmäinen vihellys oli kahden minuutin mittainen estämisjäähy. ”Risto” ei ole sellainen kaveri, joka menee ja satuttaa toista pelaajaa. Se, miten tapaus käsiteltiin, oli valitettavaa. He tekivät alkuperäisen vihellyksen ja muuttivat sen jälkeen päin, Housley avautuu.

– Menetimme parhaan pelaajamme. Olen täysin eri mieltä heidän kanssa. En nähnyt asiaa niin kuin he. He eivät tehneet päätöstä yhdessä. Haluaisin vain tietää kuka heistä teki päätöksen. Kukaan ei koskaan kertonut sitä minulle, Sabres-valmentaja jatkoi.