The Athletic -lehden toimittaja Aaron Portzline raportoi keskiviikkona, että suomalaisen NHL-GM:n Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjän Brandon Dubinskyn, 31, ympärillä muhii erikoinen mysteeri.

Portzlinen mukaan Blue Jackets on lähettänyt Dubinskyn takaisin Columbukseen, kesken Vegasissa olleen vieraskiertueen.

– Dubinsky lähetettiin takaisin Columbukseen tiistaina. Hän jättää Blue Jacketsin vieraskiertueen kesken häntä läpi kauden vaivanneen henkilökohtaisen syyn takia. Tämä voi uhata hänen uraansa, Portzline kertoo.

Blue Jacketsin tiedottaja Todd Sharrock pystyi kommentoimaan aihetta vain kertomalla sen, että Dubinsky on poissa seuran toiminnasta toistaiseksi.

Vielä ei ole tietoa mitä Blue Jacketsin neljän päivän Vegasin reissulla on tapahtunut. Vegasin poliisi ei ole tehnyt raporttia liittyen Dubinskyyn.

Lähes kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivan jenkkihyökkääjän agentti Kurt Overhardt kieltää sen, että hänen suojattinsa olisi lähetetty kotiin seuran sisäisen rangaistuksen takia. Overhardt myös toteaa, että hänen suojattinsa ura ei ole vaarassa jääkiekon ulkopuolella tapahtuneen asian takia.

– Hänet lähetettiin kotiin lääketieteellisistä syistä. Hänellä on ollut muutamia loukkaantumisia tällä kaudella. Seura ja pelaaja päättivät, että näin on paras. Hänellä on ollut muutamia ongelmia joiden kanssa olemme taistelleet kulissien ulkopuolella, jotta saisimme hänet pelikuntoon, Overhardt kommentoi.

Agentti kieltäytyi kuitenkin tarkentamasta, mitä ”muutamat ongelmat” tarkoittavat.

Dubinsky on parhaillaan loukkaantuneena silmävamman takia, mutta hänen oli alun perin tarkoitus pelata seuraavan kerran torstaina Arizona Coyotesia vastaan.

Blue Jacketsin verkkosivujen toimittaja Brian Hedger tiedotti tiistaina, että Dubinsky palaa Columbukseen silmälääkärin takia. Portzlinen tietojen mukaan tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

Hedger korjasi tietonsa keskiviikkona Twitterissä ja paljasti samalla, että Dubinskyn kotiinpaluu ei johdu ollenkaan silmälääkäristä.

Dubninsky on pelannut tällä kaudella 31 ottelua vaatimattomin tehoin 3+9=12. Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella repi kauden alussa luottosoturinsa varakapteenin A-merkin rinnuksista peliesitysten takia.

Uutista päivitetty 9:48. Lisätty Hedgerin päivitetty tieto aiheesta.