KalPa-luotsi Sami Kapanen oli NHL.comin suomenkielisen haastattelun mukaan harmissaan siitä, että hänen suojateistaan Joni Ikonen jäi vähäiseen rooliin rapakon takana ja Eetu Luostarinen kokonaan rannalle jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoista.

Kuopiolaisten päävalmentaja myönsi sivuston haastattelussa harmituksensa. Toisaalta, arvostelu on turhaa, vaikka esimerkiksi SuomiKiekkokin asiaan kantaa otti kisojen jo päätyttyä Suomen osalta.

– Jokainen valmentaja tekee omat valintansa ja peluutuksensa. Meidän on tietysti helppo puhua omista pelaajistamme, koska näemme heidät päivittäin arjessa, Kapanen tiesi kertoa.

Esimerkiksi Ikonen ja Luostarinen olivat nuorten maajoukkueen pääluotsi Jussi Ahokkaalle vähemmän tuttuja kuin Kapaselle. Hän ymmärsi, että tiiviisti pelattavaa turnausta edelsi tiukka rytmi, ja sen vuoksi päätöksiä oli tehtävä pikaisesti.

– Maajoukkuevalmentaja näkee pelaajat vain pienen hetken. Jos kyseessä on valmentajalle uusi pelaaja, päätökset ja valinnat pitää tehdä nopeasti, Kapanen painotti.

Suomen alakuloinen turnaus päättyi raskaaseen pettymykseen. Ikäluokan historian yksi kovimmista maista lähti laulukuoroon jo puolivälierissä hävittyään Tsekille.