Chicago Blackhawks otti Suomen aikaan perjantain vastaisen yön NHL-kierroksella murskaavan 5-1-voiton Detroit Red Wingsistä.

Blackhawksin voiton takuumiehenä hääri 20-vuotias superlupaus Alex DeBrincat, joka takoi hattutempun ja sen lisäksi yhden syöttöpisteen.

Hattutemppu oli tulokaskauttaan pelaavalle DeBrincatille NHL-kauden toinen. Blackhawksiin kesällä 2016 toisella kierroksella (39.) varattu 171-senttinen ja 75-kiloinen mailataituri iski myös Anaheim Ducksia vastaan marraskuun 27. päivä tehot 3+1.

Tällä kaudella 49 peliin tehot 17+15=32 summanneesta DeBrincatista tuli Blackhawksin seurahistorian toinen pelaaja, joka on pystynyt iskemään kaksi hattutemppua tulokaskaudella. Vastaavaan pystyi Steve Larmer kaudella 1982-83.

DeBrincat nousi myös harvalukuiseen NHL-pelaajien joukkoon. Hänestä tuli viimeisen 30 NHL-kauden aikana 16. pelaaja, joka on pystynyt iskemään tulokaskaudellaan kahden tai useamman hattutempun.

Vastaavaan on kyennyt muun muassa suomalaishyökkääjät Patrik Laine kolmella ja Teemu Selänne viidellä hattutempullaan.

Samasta ryhmästä löytyy myös todellisia NHL-legendoja kuten Eric Lindros (3), Joe Sakic (2), Joe Nieuwendyk (4) ja Mats Sundin (2).

Sportsnet

@Sportsnet
#GottaSeeIt: Alex DeBrincat spins and fires one past Jimmy Howard to open the scoring for the #Blackhawks.

NBC Sports Bet

@NBCSportsBet
DeBrincat's second of the night is a BEAUTY 😻

#CHIvsDET