Chicago Blackhawksin tähtipuolustaja Duncan Keith on kirjoittamassa uutta uskomatonta lukua NHL:n historiankirjoihin.

34-vuotias kanadalaistähti heilutti verkkoja edellisen kerran viime kaudella maaliskuun 16. päivä. Sen jälkeen hän on ampunut runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 147 kertaa maalia kohti ilman tulosta.

Tällä kaudella 49 peliin tehot 0+23 summannut Keith on laukonut 116 kertaa ilman osumia. Jos Keith ei tee kauden viimeisessä 33 ottelussa yhtään maalia ja hän jatkaa samalla laukaustahdilla, on hänellä kauden päätteeksi yhteensä 194 kutia.

NHL:n aloitettua laukausten laskeminen kaudella 1959-60, vain 14 pelaajaa on ampunut yli 100 kertaa ilman maalia kauden aikana.

NHL:n kaikkien aikojen ”ennätys” on Blackhawksin entisellä puolustajalla Gilles Marottella, joka laukoi 154 kertaa kauden aikana tekemättä yhtään maalia. Marotte pelasi kaudella 1967-68 yhteensä 73 ottelua ja summasi 21 syöttöpistettä.

Toista sijaa tilastossa pitää hallussaan toinen Blackhawksin puolustaja Mike McMahon Jr, joka ampui 144 laukausta ilman maalia. McMahon Jr. pelasi kaudella 1968-69 63 ottelua tehoin 0+19.

Keith on hieman jopa nolon tilaston jaetulla viidennellä sijalla kolmannen Blackhawks-puolustajan Doug Jarrettin kanssa.

Blackhawksin varakapteenina 11 edellistä kautta pelannut Keith yrittää kuitenkin löytää ratkaisun vaivaavaan ongelmaan.

– Vaikuttaa siltä, että moni laukauksistani lähtee pisteiden kohdalta. Minun täytyy vain yrittää löytää keinoja liittyä mukaan hyökkäyksiin. Ehkä voisin mennä vastustajan maalin lähelle ja olla hieman hyökkäävämpi. Joukkueemme tarvitsee sitä – hyökkäyksiin liittymistä, Keith sanoi Chicago Tribunelle.

Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville uskoo Keithin maalivireen vielä löytyvän.

– Aikanaan hän saa vielä yhden, joten hänen täytyy vain jatkaa ampumista ja ampua vain niin kovaa kuin pystyy. Kiekot kyllä löytävät tiensä sisään, kokenut valmentaja vakuuttaa.