Edmonton Oilers matelee kolmen ottelun tappioputkessa ja pudotuspelipaikka on pahasti lipumassa kovin odotuksin kauteen lähteneeltä joukkueelta.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan tekikin maanantaina harjoituksissa merkittäviä muutoksia hyökkäysketjuihin.

Kokenut valmentaja yllätti ja iski puolustaja Yohann Auvitun neljänteen ketjuun vasempaan laitaan.

Kuusi kautta Liigassa Jypin ja HIFK:n riveissä pelannut Auvitu on tehnyt tällä kaudella 19 peliin kaksi maalia ja viisi tehopistettä. Hyökkääjän pelipaikka ei ole täysin vieras asia ranskalaispelurille, koska hän on myös aikaisemmin NHL-urallaan viilettänyt ajoittain laitahyökkääjänä.

– Kun hän pelaa puolustajaa, hän haluaa aina mennä ylös hyökkäyspäätyyn. Hänellä on taitoa tehdä niin. Me saatamme peluuttaa häntä hyökkääjänä. Ehkä seitsemän puolustajan pitäminen kokoonpanossa ei ole niin huono asia, joten voimme kierrättää häntä molemmilla pelipaikoilla, Oilers-luotsi McLellan kommentoi valintaansa Edmonton Sun -lehdelle.

McLellan teki myös toisen ison muutoksen ja laittoi viime kaudella 27 maalia pyssyttäneen hyökkääjän Patrick Maroonin Oilersin ykkösketjuun Connor McDavidin ja Jesse Puljujärven rinnalle.

Romuluinen kanadalainen aloitti tämän kauden ykköskentässä, mutta miehen tulokset eivät ole vastanneet viime kauden tasoa. Maaleja Maroonilla on tältä kaudelta kasassa vain yhdeksän.

Pelaavaan kokoonpanoon on nousemassa myös konkarihyökkääjä Michael Cammalleri. Ensi yön Los Angeles Kings -ottelun katsoo katsomosta käsin oletetusti Zach Kassian ja Juhraj Khaira.

Ryan Rishaug

@TSNRyanRishaug
Maroon McDavid Puljujarvi
Cammalleri draisaitl Caggiula
Lucic RNH Strome
Auvitu Letestu Slepyshev
Khaira Kassian