Buffalo Sabresin kausi NHL:ssä on ollut yhtä suossa tarpomista. Joukkue on saanut 43 ottelusta kasaan vaivaiset kymmenen voittoa ja 29 pistettä – vain kolme enemmän kuin koko liigan hännillä rämpivä Arizona Coyotes.

Buffalo ja Arizona ovat myös päästäneet NHL:ssä eniten maaleja, peräti 150. Tämä tekee 3,49 päästettyä maalia per ottelu.

Ei voi siis sanoa, että täksi kaudeksi Sabresin päävalmentajaksi tullut, 1495 runkosarjan ottelua NHL:ssä pelannut puolustajalegenda Phil Housley olisi varsinaisesti saanut joukkueen puolustuspäätä tukittua.

Tosin Housley tunnettiinkin (myös) erinomaisista hyökkäyspelitaidoistaan. Mies takoi runkosarjassa yhteensä 338+894=1232 pistettä.

Vaikka Housley valmentaa nyt ensimmäistä kauttaan NHL:ssä, hän vuorenvarmasti tietää, mitä NHL:ssä vaaditaan menestymiseen. Nyt hän ei näe tällaisia elementtejä joukkueessaan.

Viime yönä Suomen aikaa, kun Sabres oli hävinnyt kotonaan Winnipeg Jetsille 4–7, Housley antoi palaa median edessä harvinaisen suoraan.

– Meidän pelissämme näkyy paljon huijaamista, Housley sanoi buffalohockeybeat-sivustolle.

– Näyttää siltä, että pelaajat ajattelevat omien pisteidensä olevan tärkeämpiä kuin tiiviin puolustuspelin pelaaminen. Ja se näkyy tuloksissa, Housley ripitti joukkuettaan.

(Lue alkuperäinen artikkeli tästä.)

Housleyta harmittaa erityisesti Sabresin fanien puolesta. Sabres on viimeksi pelannut pudotuspeleissä keväällä 2011, eikä niihin yltäminen ole realismia tälläkään kaudella.

Housley pelasi itse kahdeksan kautta (1982–90) Sabresissa, joten hän tietää, miten intohimoisesti buffalolaiset suhtautuvat jääkiekkoon.

– Meillä on loistavat fanit, jotka tulevat halliin joka ilta kuluttamaan kovalla työllä ansaitsemiaan rahoja. Minua todella ärsyttää, sillä meidän pitäisi pelata paremmin kotona. Meidän pitäisi antaa jotakin takaisin faneillemme, Housley jyrisi.

– Meillä on 21 kotiottelua jäljellä, ja meidän täytyy antaa faneillemme syy hurraamiseen. Jos se vaatii 1–0-voiton, olkoon niin. Mutta meidän pitää olla tarkempia puolustuspelissämme, Housley sanoi.