Montreal Canadiensin hyökkääjä Nicolas Deslauriers ei ole tullut tunnetuksi varsinaisena maalitykkinä.

Uransa viidettä NHL-kautta pelaavan Deslauriersin tilillä on toistaiseksi 239 runkosarjan ottelua, joissa mies on tehnyt 19 maalia.

Neljä ensimmäistä kautta Buffalo Sabresin paidassa toivat 211 ottelussa hyökkääjälle perin vaatimattomat tehot 12+18=30.

Nyt Quebecin LaSallessa syntynyt Deslauriers, 26, on päässyt pelaamaan isiensä maille, Montreal Canadiensiin. Ja tulostakin on tullut eri malliin kuin aiemmin.

Viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Colorado Avalanchea vastaan Deslauriers laukoi jo kauden seitsemännen osumansa. Mies avasi maalihanat ottelussa, jonka ”Habs” voitti kotonaan maalein 4–2.

Sen verran harvinaista herkkua maalinteko Deslauriersille kuitenkin on, että tuuletuksissa on vielä vähän hiomista. Hyökkääjä tuuletti osumaansa näyttävästi tekemällä oikealla kädellään ilmassa ympyrää ja luistelemalla kohti pleksin takana villisti ulvovaa kotiyleisöä.

Liekö laidan vieressä ollut ”kenttämestarin erikoinen” vai mikä, mutta kesken tuuletuksensa Deslauriers kaatui näyttävästi selälleen. Yleisö sai entistä enemmän aihetta riemuun, mutta sankari itse ei ollut tilanteesta moksiskaan, vaan suuntasi saman tien juhlivien joukkuetoveriensa luokse.

Canadiensin tiedotusosasto otti, tietenkin, hyväntahtoisesti kaiken irti Deslauriersin tunneryöpystä. ”Miten voisimme olla nauramatta, kun Deslauriers tekee maalin”, seuran twitter-tilillä kirjoitettiin.

Ottelun jälkeen Deslauriers sanoi Canadiensin twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa, että hänen tunteensa ryöpsähtävät aina yli, kun hän onnistuu tekemään maalin.

Se on helppo uskoa ja nähdä!

Hauskan tuuletuksen pääset näkemään allaolevasta twiitistä aukeavalta videolta tai tästä linkistä.