Kahtena edellisenä kesänä jääkiekon Stanley Cupia juhlineen ja sitä kautta sarjan dynastiajoukkueeksi ainakin tätä nykyä itsensä pelanneen Pittsburgh Penguinsin alkukausi NHL:ssä on ollut alavireinen.

Moni voisi kuvitella, että pudotuspeliotteluita kahtena edellisenä kautena lähes 50 – eli yli puolet yhden kauden runkosarjasta! – pelanneen joukkueen koneesta olisi bensa lopussa.

Joukkueen suomalaispuolustaja Olli Määttä kuitenkin tyrmäsi väitteen, jonka mukaan Pens olisi ollut väsynyt aiemmissa kauden peleissä.

– En jaksa uskoa, että olimme väsyneitä, tällä kaudella pisteet 3+13 iskenyt pakki tuumi NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

Oli miten oli, väsymys olisi ymmärrettävää, kun miettii pudotuspelien tuomaa kuormaa. Varsin latistavia kommentteja laukoneen Määtän mukaan Pensin ongelmat ovat muualla.

– Minusta se on pään sisältä kiinni tosi paljon. Tuntuu, että välillä peli aina lopahtaa ja välillä pelataan hyviä jaksoja. Ei pystytä pitämään tasaista suorittamista pitkään. Se on ollut iso heikkous tällä kaudella, kaksinkertainen Stanley Cup -mestari harmitteli.

Penguinsin ailahtelevaisuus on johtanut siihen, että joukkue on itäisessä konferenssissa vasta kymmenentenä ja omassa divisioonassaan toiseksi viimeisenä, takanaan vain kahdeksantena oleva Philadelphia Flyers.