NHL-debytantti Vegas Golden Knights on ollut NHL:n kuumimpia joukkueita uskomattoman ennakkoluulottoman pelaamisen ja ennen kaikkea menestymisen takia. Debyyttikausi on sisältänyt pelillisesti monia eri tarinoita – esimerkkinä mainittakoon yllätykset, lukuisat voitot, voittoputket ja yllättävien pelaajien ponnistaminen valokeilaan.

Myös kaukalon ulkopuolella on tapahtunut ikimuistoisia asioita. Nyt pisteet 18+11 mättänyt James Neal muisteli yhtä mieleenpainuvinta hetkeä NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

Sivuston jutussa kirjoitettiin, että kun Golden Knightsin pelaajat aloittivat harjoitusleirinsä, ei hierarkiasta oikeastaan ollut tietoakaan. Kuulostaa mielenkiintoiselta, sillä onhan rosterissa mm. kolminkertainen Stanley Cup -mestari Marc-Andre Fleury.

Vaikka pukukopissa oli pelaajia, joilla oli kauteen erilaiset lähtökohdat kokemuksen myötä, olivat he kaikki luonnollisesti uusia sotureita ensimmäistä kauttaan pelaavassa Vegasissa.

– Ei se ollut tyypillinen tilanne. Yleensä sitä vain moikkaa kavereita, jotka on tuntenut jo muutaman vuoden, ja ryhtyy taas hommiin. Nyt tervehdin uusia joukkuetovereitani kirjaimellisesti ensimmäistä kertaa, ja meidän piti hitsautua yhteen joukkueena, golden Knightsin yksi kirkkaimmista valopilkuista mietti.

Nyt kausi on siinä pisteessä, että runkosarja alkaa olla yli puolen välin. Vegasin matka on kestänyt kaukalossa vasta reilut kolme kuukautta, mutta joukkueelle se on ollut pitkä.

– Olemme kulkeneet pitkän matkan tuosta päivästä.

Jo tässä vaiheessa kautta uskaltaa sanoa, että Vegas jatkaa ilman mitään suurempia pupelluksia sesonkia kevään pudotuspeleissä.