Liigassa toiseksi viimeisellä sijalla oleva Mikkelin Jukurit ja puolustaja Henri Auvinen tiedottivat sopimuksensa purkamisesta aamulla.

Eikä aikaakaan, kun Auvisen uusi seura ilmoitti jo tämän siirrosta riveihinsä.

Ruotsin Hockeyallsvenskanissa eli toiseksi ylimmällä sarjatasolla pelaava MODO Hockey julkisti puolen päivän maissa tehneensä Auvisen kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Vaikka MODO pelaa Allsvenskanissa, se on yksi Ruotsin kiistattomista suurseuroista. Kaksinkertainen Ruotsin mestari (1979, 2007) putosi Allsvenskaniin keväällä 2016 yli 30 vuoden yhtäjaksoisen pääsarjataipaleen jälkeen. Muun muassa Peter Forsberg, yksi Ruotsin kaikkien aikojen pelaajalegendoista, työskentelee MODOn taustaorganisaatiossa.

– Olemme seuranneet Auvisen otteita jo jonkin aikaa. Saamme hyvässä iässä olevan pelaajan, joka haluaa kehittyä. Hän on hyvä puolustava puolustaja, jollaista olemme etsineet. Toivomme hänen pystyvän auttamaan joukkuetta loppukauden aikana, MODOn urheilujohtaja Micke Sundlöv kommentoi seuran nettisivuilla.

Modo on sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä, kun kahdeksan parasta selviytyy pudotuspeleihin.

Auvinen pelasi tällä kaudella Jukurien paidassa 17 Liiga-ottelua kiikaritehoilla. Mestiksen Imatran Ketterässä Auvinen pelasi lainalla yhdeksän ottelua tehoilla 0+2.

Auvinen, 24, on JYPin kasvatti ja kuului vuonna 2012 Suomen mestaruuden voittaneeseen JYPin miehistöön. Keväinä 2013 ja 2015 Auvinen juhli JYPin kanssa hopeaa.

Kauden 2015–16 Auvinen pelasi HPK:ssa, mutta viime kausi meni todellisena heittopussina. Jukurien lisäksi mies pelasi lainalla peräti neljässä Mestis-seurassa eli LeKissä, Jokipojissa, KeuPassa ja Iisalmen Peli-Karhuissa.