Vaasan Sport julkaisi tiistaina kahden vuoden jatkosopimukset kahdelle nuorelle läpimurron tehneelle nuorukaiselle ja yhdelle kokeneelle sotaratsulle.

Sportin tiedote:

Vaasan Sportin ensi kauden joukkue rakentuu hyvää vauhtia. Joukkue on tehnyt jatkosopimukset kolmen hyökkääjän kanssa, kun läpimurtokauttaan pelaavat Joel Kiviranta ja Aleksi Ainali sekä seuran luottopelaajiin kuuluva Erik Riska jatkavat kotkapaidassa kauden 2019-2020 loppuun.

21-vuotias Kiviranta on noussut tällä kaudella joukkueen kärkihyökkääjien saappaisiin ja on jo rikkonut yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä. Neljättä kauttaan Sportissa pelaava laitahyökkääjä on tällä hetkellä joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja pistemies tehoilla 36. 12+10=22.

22-vuotias Ainali on Kivirannan tapaan pelaamassa läpimurtokauttaan Liigassa. Kauden alku oli vaikea, mutta marras- ja joulukuun aikana hyökkääjä on ollut joukkueen tehokkain pelaaja tehtyään 18. ottelussa 16 pistettä. Kaiken kaikkiaan Ainali on tehnyt 36. ottelussa pisteet 4+14=18.

– Jolle ja Aikku ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin ja alkavat olla erittäin hyvää Liiga-tasoa. He ovat jatkumoa meidän pelaajakehitykselle ja tulevaisuuden runkoa rakennetaan heidän varaan, sanoo urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

28-vuotias Riska on kuulunut Sportin luottopelaajiin jo yhdeksän kauden ajan. Riska on voittanut seuran paidassa kaksi Mestiksen mestaruutta ja kuulunut joukkueen kapteenistoon viiden kauden ajan. Tällä kaudella hyökkääjä on tehnyt 33. ottelussa pisteet 5+3=8.

– Eki on seuran ja oman alueen pelaajana erittäin tärkeä palanen sekä kentällä että pukukopissa. Olemme erittäin tyytyväisiä näihin sopimuksiin ja ensi kauden joukkueen rakennus etenee aikataulussaan, Jämsä kertoo.

Sportilla on nyt ensi kaudeksi 12 julkaistua pelaajasopimusta sekä neljä optiota.