HIFK:n kausi jääkiekon Liigassa on sujunut vaisuhkosti. Joukkue on vuoden 2018 käynnistyessä sarjataulukossa vasta kahdeksantena, joskin matkaa huikean tiukassa keskikastissa on esimerkiksi viidenteen sijaan ainoastaan kolme pinnaa.

Vaikka helsinkiläisten yksi vahvuuksista on ollut puolustaminen ja alakerran luutiminen muutenkin – 36 pelissä 83 päästettyä maalia on viidenneksi vähiten – hakee joukkue Ilta-Sanomien jutun mukaan kevääksi vahvistusta juurikin puolustukseen.

Vaatimukset ovat yllättävän kovat, sillä halutun pakin pitäisi loistaa kaukalon lisäksi myös kopissa.

– Haemme johtajuutta, varmuutta ja kovuutta. Tarvitsemme koppiin ja jäälle luonnetta sekä kokemusta, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen luetteli Ilta-Sanomien haastattelussa, jonka voit lukea täältä kokonaan.

Lisäksi sivuston juttu kirjoitti, että Salmelainen on kertonut etsineensä uutta puolustajaa jo siitä lähtien, kun Teemu Laakson sopimus purettiin marraskuun alussa.

Liigassa lähimenneisyydessä pelanneista, ja Salmelaisen kuvailemista pelaajista vapaina tällä hetkellä ovat esimerkiksi Jukureista lähtenyt HIFK-taustainen Hannu Pikkarainen ja kahdella edellisellä kaudella KooKoossa pelannut Ossi-Petteri Grönholm.