Käänteen tehnyt pelikään ei estänyt järkyttävää katastrofia – MTV: Näin Jussi Ahokas ruoti floppiturnausta

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen MM-katastrofista on aikaa noin viikko. Nuoret Leijonat lähti turnauksesta laulukuoroon monien yllätykseksi jo puolivälierissä, kun Tsekki painoi mitalipeleihin 4-3-voitolla.

Nyt päävalmentaja Jussi Ahokas on ruotinut turnausta MTV Sportin videohaastattelussa, jossa hän antoi varsin yllättäviä kommentteja.

Luotsin mukaan Suomen peli parani jatkuvasti, vaikka esimerkiksi tilastot eivät sitä puoltaneetkaan: Leijonalauma tuskaili jatkuvasti ylivoimansa kanssa, eikä esimerkiksi maalintekoon tuntunut löytyvän lääkettä millään. Lisäksi alivoimakaan ei petraantunut niin reilusti, kuin mitä menestyminen olisi vaatinut.

– Meillä oli tosi nousujohteinen turnaus, peli kehittyi koko ajan. Kanada-peli olisi ehdottomasti pitänyt pystyä pelaamaan paremmin, mutta sen jälkeen Tanskaa ja Slovakiaa hallittiin, Ahokas mietti Maikkarin videohaastattelussa.

Yhdysvaltoja vastaan uudenvuodenaattona Suomen peli roihahti Ahokkaan mukaan. Väitettä toki puoltaa se, että tuossa mittelössä Nuoret Leijonat iski peräti neljä maalia vain noin 20 minuutin sisään. Turnauksen käännekohta ei kuitenkaan antanut Suomelle sellaista potkua, mikä olisi vienyt menestykseen asti.

– Jenkki-pelin ensimmäinen erä meiltä ei niin hyvää pelaamista, mutta sitten tuo joukkue oikeastaan syttyi liekkiin. Minun mielestä pelattiin kaksi erää jenkkejä vastaan tosi hyvää jääkiekkoa. Haastettiin ne ihan täysin, se oli pienestä kiinni.

Ja kun liekit roihahtivat, roihusivat ne Ahokkaan mukaan kuumina myös turnauksen päätöspelissä.

– Mistä itse olen tyytyväinen, niin parasta peliä pelattiin puolivälieräottelussa Tsekkiä vastaan.