JYPin selviytyminen jääkiekon Mestarien liigan finaaliin oli suuri saavutus seuralle itselleen, mutta merkittävä asia myös koko suomalaiselle jääkiekkoilulle.

Ehkä hieman yllättäen JYPin voitto sai huomiota myös Pohjois-Amerikassa.

NHL On The Fly -makasiiniohjelma keskittyy yleensä pelkästään NHL:n tapahtumiin, mutta ohjelman tuoreimmassa jaksossa näytettiin myös eilisiltana käytyjen CHL-välierien ratkaisut.

JYP hävisi eilen Tshekissä pelatun välierien toisen osaottelun Ocelari Trinecille maalein 4–2, ja ottelu eteni jatkoajalle ja edelleen voittomaalikilpailuun.

Viasatin esittämässä NHL On The Fly -ohjelmassa näytettiin voittomaalikilpailun ratkaisevat suoritukset, eli Jarkko Immosen ja Antti Suomelan (kuvassa) maalit sekä Juho Olkinuoran torjunta.

Toisen välierän koosteessa esille pääsi myös Växjö Lakersin suomalaishyökkääjä Tuomas Kiiskinen, joka viimeisteli maalin Lakersin 6–1-voitossa tshekkiläisestä Liberecistä.

JYP siis selvyityi Lakersin vastustajaksi 6. helmikuuta Växjössä pelattavaan finaaliin. Päävalmentaja Marko Virtanen iloitsi Ylen Aamu-tv:ssä esitetyssä haastattelussa finaalipaikasta ja muistutti sarjan vaativuudesta.

– Tämä on todella vaikea sarja voittaa. Ensin tänne päästäkseen on pitänyt pärjätä omassa liigassa. Ja sitten tässä sarjassa tulee jatkuvasti vastaan dynamiittia, Virtanen kommentoi Ylelle.