JYPin tuleva CHL-finaalivastus pisti tuulemaan! – suomalaispelaajat murskajaisten kapellimestareina

© Kuva: Ilari Isotalo

Jyväskyläläisen Liigaseuran JYPin kanssa CHL:n mestaruudesta taisteleva Växjö Lakers HC osoitti eilen vaarallisuutensa ja nykyisen pelivireensä kukistamalla Mora IK:n murskaluvuin 7-2.

Ottelussa Moraa vastaan nähtii useita suomalaisia huippusuorituksia. Yksi murskajaisten avainpelaajista oli Suomen maajoukkueessakin usein käväissyt Tuomas Kiiskinen, joka keräsi itselleen kolme syöttöpistettä. Lisäksi Växjön avausmaalin taituroi maalinedustalta toinen Leijona-pelaaja Janne Pesonen.

Eilinen kamppailu oli varsinkin Växjölle nihkeä. Kolmanteen erään mentiin vielä tasaisissa merkeissä 2-2 tilanteessa, mutta silloin ketsuppipullo aukesi lopullisesti ja Växjö tulitti viisi maalia hätää kärsineen ja väsyneen vierasjoukkueen verkkoon.

Tammikuu on ollut ruotsalaisseuralle onnistunut. Växjö ei ole, kaikki kilpailut mukaan luettuna, hävinnyt kertaakaan, sitten tammikuun 6. päivän, jolloin Juhamatti Aaltonen tulitti kypärätempun sarjajohjan verkkoon.

Sarjajohtajan paikalla majaileva seura on jo 15 pistettä kakkosena olevaa Djurgårdenia yläpuolella. JYPin vastustaja CHL-finaalissa voi siis alkaa keskittyä otteluun suomalaisseuraa vastaan rauhallisin mielin.

Sen sijaan JYP joutuu tällä viikolla ottelemaan neljästi. Otteluista kaksi on vieraissa.

JYPin ja Växjön välinen CHL:n mestaruusottelu pelataan ensi viikon tiistaina Ruotsissa.