Leijonien johto julkaisi maanantaina lopullisen joukkueensa helmikuussa alkaviin Etelä-Korean olympialaisiin. (Katso joukkue tästä.)

Joukkue oli koottu Euroopassa pelaavista suomalaispelaajista, koska NHL päätti jäädä kokonaan ulos olympialaisista.

The Athletic -lehden toimittaja Pierre LeBrun julkaisi tiistaina mielenkiintoisen ajatusleikin Leijonien mahdollisesta olympiajoukkueesta, jos NHL-pelaajat olisivat siellä mukana.

LeBrun oli kasannut Leijonille parhaat mahdolliset hyökkäys- ja puolustusketjut sekä valinnut kolme maalivahtia.

Kokenut toimittaja lähetti rosterinsa Leijonien GM:lle Jere Lehtiselle, ja palaute oli erittäin positiivista

– Katsoin sen kokoonpanon, jonka lähetit minulle. En ole täysin varma ketjuista, mutta pelaajien suhteen olet oikeasti todella lähellä, Lehtinen kommentoi nauraen.

– Teit hyvää työtä. Ennen kuin lähetit tämän viestin minulle, ajattelin koko hommaa vähäsen, koska tämä on mielenkiintoinen aihe, Suomen GM jatkoi.

Hyökkäysketjut:

Patrik Laine – Aleksander Barkov – Mikko Rantanen

Teuvo Teräväinen – Erik Haula – Sebastian Aho

Mikael Granlund – Mikko Koivu – Joonas Donskoi

Leo Komarov – Valtteri Filppula – Joel Armia

Ylimääräiset hyökkääjät: Jesse Puljujärvi ja Artturi Lehkonen

Lehtinen piti LeBrunin valitsemasta hyökkäyksestä, mutta hän olisi lisännyt yhden NHL-pelaajan vielä mukaan keskusteluihin.

– Sinun valitsemasi hyökkäysketjut näyttävät aika hyviltä. Ylimääräisiin pelaajiin lisäisin ehkä Nashville Predatorsin Miikka Salomäen, jota harkitsisin näiden kavereiden mukaan.

LeBrunin kokoama Laineen, Barkovin ja Rantasen ykköskenttä miellytti Lehtisen silmää, mutta Nuorten MM-kisoissa tuhoa viljellyt suomalaisketju olisi ollut totisesti Leijonat-legendan mieleen.

– Se on todella hyvä. Tietenkin nuorten MM-kisoissa Laine, Aho ja Puljujärvi pelasivat yhdessä. Olisi ollut kiva nähdä nuo kaverit samassa ketjussa, erityisesti heidän nykyvireensä takia. Olisi hauska nähdä, miten he pelaisivat yhdessä – he ovat NHL:n kärkeä tällä hetkellä ja he voisivat olla todella tehokkaita yhdessä, Lehtinen sanoi.

Puolustusparit:

Olli Määttä – Rasmus Ristolainen

Esa Lindell – Julius Honka

Markus Nutivaara – Sami Vatanen

Ylimääräiset puolustajat: Sami Lepistö ja Miro Heiskanen

Puolustuksesta Lehtinen nosti yhden ei-NHL-pelaajan esille, jonka arvoa moni pelkästään NHL:ää seuraava ei edes tiedä.

– Mielestäni Lepistö on vieläkin NHL-tason pelaaja, vaikka hän on pelannut täällä (Euroopassa) jo vuosia. Hän on todella hyvä pelaaja. Hän on yksi Euroopan parhaista puolustajista, eikä pelkästään suomalaisista, vaan kaikista puolustajista, Lehtinen hehkuttaa.

Myös 18-vuotiaan Heiskasen nostaminen Leijonien joukkueeseen saattaa nostaa kulmakarvoja joissain piireissä.

– Miro on pelannut todella hyvin täällä. Harmi vain, että hän on loukkaantuneena juuri nyt. Hän ei ole pelannut sitten vuodenvaihteen nuorten MM-kisojen. Hän on todella vakuuttava pelaaja, Lehtinen puolustaa LeBrunin valintaa.

Maalivahdit:

Pekka Rinne

Tuukka Rask

Antti Raanta

Suomen kahden parhaan maalivahdin valitseminen ei tuottanut vaikeuksia, mutta kolmosvahdin valinta aiheutti LeBrunille pientä päänvaivaa. Hän pyöritteli toisena vaihtoehtona Raannan lisäksi Nashville Predatorsin nuorta torjujaa Juuse Sarosta.

– Ennen kun näin ketjusi, ajattelin, että et voi mennä pieleen kummankaan noiden (Raanta ja Saros) kohdalla, Lehtinen kommentoi.