San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi katkaisi viime yönä 10 ottelua kestäneen maalittoman putkensa näytöstyyliin.

Donskoi oli täysin ilmiömäisessä vireessä, kun hän nakutti tehot 2+1 6-5-rankkarivoittoon päättyneessä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan.

Coyotes-peli oli Sharksille ensimmäinen seitsemään päivään, koska joukkue vietti NHL-sopimukseen kuuluvaa yhden viikon mittaista lomaa.

Vain yhden syöttöpisteen edellisessä 10 pelissä ennen Coyotes-ottelua tehnyt Donskoi vietti rentouttavan ja palauttavan loman Havaijilla NHL:n bye-viikon aikana.

– En ole liikuttanut jalkojani niin kuin alkukaudella. Oli todella hyvä saada muutaman päivän huili ja nyt voin toivoa, että pelaan paremmin loppukaudella, Donskoi sanoi The Athletic -lehden haastattelussa.

Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer ihasteli jäällä liitäneen Donskoin häikäisevää esitystä Coyotesia vastaan.

– Tuo on se Joonas, jonka me tarvitsemme. Olen puhunut hänelle siitä. Hänellä on ollut jotain loukkaantumisia ja jotain asioita viimeisen parin kauden aikana, kuin myös vähän tällä kaudella. Yrityksen puutetta se ei kuitenkaan koskaan ole ollut. Kun hän on terve ja hän pelaa peliään, hän voi olla dominoiva jätkä, niin kuin näitte tänään, DeBoer hehkutti.