NHL-seura Nashville Predators on kutsunut suomalaismaalivahti Juuse Saroksen takaisin NHL-miehistöönsä.

Asiasta kertoo Predatorsia työkseen seuraava toimittaja Adam Vingan twitter-tilillään.

Saros on pelannut tällä kaudella 11 ottelussa Predatorsin NHL-miehistössä. Miehen tilillä on neljä voittoa ja kolme tasapeliä. Saroksen torjuntaprosentti NHL:ssä on erinomainen 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,43.

Viime viikolla Saros pelasi kolme ottelua Predatorsin farmijoukkueessa, AHL:n Milwaukee Admiralsissa. Näistä Saros voitti kaksi, ja miehen torjuntaprosentti oli huikea 96,9.

Viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Saros tosin joutui tunnustamaan toisen nuoren suomalaisvahdin Ville Husson paremmakseen. Husson edustama San Antonio Rampage voitti Admiralsin maalein 3–1.

Edellisen kerran Saros on pelannut ylhäällä tammikuun 4. päivänä, kun Predators hävisi Arizona Coyotesille jatkoajalla maalein 2-3. Päävastuun Predatorsin maalin suulla on tälläkin kaudella kantanut Pekka Rinne, joka on pelannut toistaiseksi 32 ottelua.

Nashville pelaa seuraavan kerran tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, kun sarjan yllättäjäjoukkue Vegas Golden Knights saapuu vierailulle. Se on Predatorsin ensimmäinen ottelu viikkoon, sillä viime viikon tiistaina joukkue voitti Edmonton Oilersin 2-1.

Oletettavaa on, että viikon pelitauon jälkeen Rinne on maalin suulla myös Vegas-pelissä. Sitä seuraavassa otteluruuhkassa (neljä ottelua kahdeksassa päivässä) myös Saros saanee jälleen tilaisuutensa NHL-kaukaloissa.

Adam Vingan

@AdamVingan
The Predators have recalled Juuse Saros. He won two of his three AHL starts during the bye week with a combined .969 save percentage.