”Hän suuttuu aina kun teen maalin” – suomalaiset joukkuekaverit kisaavat NHL:ssä toisiaan vastaan

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin suomalainen tähtipelaaja Aleksander Barkov tunnetaan erinomaisena hyökkääjänä NHL:ssä. Hän voi vielä kehittyä paljon paremmaksi pelaajaksi, sillä mies on vielä kaukana huippuvuosistaan. Sen tietää suomalainen itsekkin.

22-vuotias Barkov vietti kesälomansa kotikaupungissaan Tampereella. Rentoutumiseen ei kuitenkaan ollut valtavasti aikaa, sillä Barkovin kerrotaan harjoitelleen myös lomalla kuusi päivää viikossa.

Inside the Panthers julkaisi sarjassaan videon, jossa tutustuttiin Barkovin harjoitteluun kesän aikana. Useiden salilla vietettyjen tuntien lisäksi suomalaisella oli ollut myös aikaa käydä jäällä harjoittelemassa. Mukaan hallille Barkov oli ottanut mailan ja kiekkojen lisäksi uuden seuratoverinsa, maalivahti Harri Säterin.

Jäähallilla treenaillessa kuviot olivat selvät; Barkov laukoo ja Säteri yrittää torjua. Inside the Panthersin videolla Barkov kertoi, että harjoitukset olivat välillä turhauttavia. Kumpikaan ei pystynyt sietämään tappiota.

– Hän suuttuu aina, kun teen maalin. Minä suutun, kun en tee. Kilpailullinen luonne tekee hänestä niin hyvän, Barkov kuvaili yhteisiä harjoituksia Säterin kanssa.

Säteri pelasi seuratoverinsa tavoin myös Tapparassa, mutta kaksikko ei ikinä pelannut siellä samaan aikaan. Maalivahti lähti kokeilemaan siipiään AHL:ään, kun Barkov oli vasta nousemassa tamperelaisten edustukseen.

Säteri solmi sopimuksen Floridaan kolmen perättäisen KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen. Panthersia voidaan pitää ”suomalaisseurana”, sillä joukkueen organisaatioon kuuluvat suomalaisista Säterin ja Barkovin lisäksi Henrik Haapala sekä Sebastian Repo.

Säteri osasi valita NHL-seuran hyvin, sillä hänellä kävi onni onnettomuudessa, kun Floridan ykkös- ja kakkosveska loukkaantui tammikuun aikana. Suomalainen maalivahti on nyt päässyt kokemaan NHL:n tunnelmaa pantteripaitojen torjujana. Seuraavan pelin Florida pelaa keskiviikkona New York Islandersia vastaan.

 

 


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!