Hallitsevan SM-hopeamitalisti KalPan alku kuluvalle liigakaudelle oli tuskainen. Joukkue voitti ensimmäisestä kuudesta pelistä vain kaksi, jonka vuoksi esimerkiksi moni tuntui kyseenalaistavan päävalmentaja Sami Kapasen taitoja penkin takana.

Nyt joukkue on kuitenkin hiljentänyt maailmanmestari ja olympiapronssimitalisti Kapasen kanssa muut täysin. Kuopiolaiset miehittävät Liigassa yhdeksättä sijaa, joskin vain muutaman pinnan päässä suorasta puolivälieräpaikasta.

Vaikka menestystä on tullut, on joukkueen rakentaminen ainakin kommenttien perusteella pahasti kesken. Kapanen kertoi NHL.comin suomenkielisessä haastattelussa, että joukkueeseen luodaan kokemusta sisältäpäin, omien nuorien lupausten kasvaessa.

– Tykkään toimia nuorten kanssa. En näe, että tulevina kausina oltaisiin menossa kovin paljon kokeneempaan suuntaan, vaan kasvetaan sisältäpäin näiden nuorten kanssa, Kapanen paljasti sivustolle.

– Mielestäni se ei ole ongelma. Päinvastoin, se on iso mahdollisuus ja potentiaali. Tykkään todella paljon siitä, mitä meillä on tällä hetkellä käsissä.

Kapanen tietää, mistä puhuu. Esimerkiksi parikymppinen Otto Leskinen on joukkueensa sisäisessä syöttöpörssissä jaetulla kolmannella sijalla kymmenellä paunalla, sama pelaaja on myös tehotilaston kärki hienolla lukemalla +9.

Tällä kaudella debytoineet Juuso Könönen ja Mikko Juusola puolestaan avasivat kumpikin maalitilinsä heti liigauran alkuvaiheilla.

KalPan suosima joukkueen rakentaminen suosinee maajoukkuekiekkoakin niin nuorten kuin aikuisten tasolla. Lupaukset pääsevät ottamaan roolia jo nyt nuorempana sekä vastaisuudessa kasvaessa mahdollisesti yhä isompiin saappaisiin.