Washington Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin tulitti sunnuntai-iltana joukkueensa ainokaisen, kun Philadelphia Flyers otti 2-1-vierasvoiton divisioonavihollisestaan.

Ovetshkin pyssytti kamppailun 1-1-tasoituksen toisessa erässä ylivoimalla. Venäläishyökkääjä vankisti kauden 29. osumallaan johtoaan NHL:n maalipörssissä.

Uransa 221. ylivoimamaalin iskenyt Ovetshkin nousi kaudesta 1994-95 asti laskettuna NHL:n ylivoimamaalipörssin ykköspaikalle ohi suomalaislegenda Teemu Selänteen.

NHL-uransa kauteen 2013-14 lopettanut Selänne iski sesongin 1994-95 jälkeen yhteensä 220 ylivoimamaalia. Selänne oli kyseisessä tilastossa pitkään täysin suvereeni ykkönen, mutta Ovetshkin on kirinyt kovaa tahtia viime vuosina suomalaispyssyn ohi.

Selänteen takana 197 ylivoimamaalillaan on edellisen kerran viime kaudella pelannut kanadalaishyökkääjä Jarome Iginla. Sijalta neljä löytyy tshekkilegenda Jaromir Jagr 187 ylivoimaosumallaan.

Ovetshkinin suorituksessa on kuitenkin hyvä huomioida se, että hän tuli NHL:ään peräti 10 vuotta kauden 1994-95 jälkeen. Eli hän on käytännössä antanut Selänteelle, Iginlalle ja Jagrille pitkän etumatkan tähän tilastoon.

Katso Ovetshkinin viimeöinen maali alla olevasta Twitter-linkistä tai sitten klikkaamalla tästä.

NHL

@NHL
It's work time and @ovi8 is back in the office.