Suomen alle 20-vuotiaiden MM-turnaus Buffalossa jatkuu tänään alkulohkon ottelulla Tanskaa vastaan. Vaikka Nuoret Leijonat koitokseen ainakin ennakkoon suosikkeina lähtevät, ei sinivalkoinen lauma voi henkseleitä paukutella.

Päivälleen vuosi sitten Tanska nimittäin kaatoi Suomen alkulohkossa numeroin 3-2 rynnien aina lohkokakkoseksi ja puolivälieriin Nuorten Leijonien jäädessä lopulta karsintaottelusarjaan.

Tuo temppu takasi sen, että juuttien pudotuspeliputki kyseisen ikäluokan MM-kisoissa on jopa pidempi kuin Suomella. Eikä otanta jää yhteen kisakertaan.

Vuosi sitten vain kaksi peliä varsinaisella peliajalla hävinneen Tanskan laulu päättyi lopulta puolivälieriin Venäjän rymistellessä mitalipeleihin numeroin 4-0.

Myös kaksi vuotta sitten Helsingissä samat maat olivat vastakkain puolivälierässä, jossa Venäjä olikin suurissa vaikeuksissa. Viimeisellä minuutilla pelin tasoihin lyönyt silloinen MM-hopeamitalisti voitti ottelun vasta jatkoajalla.

Kaksien edellisten kisojen Venäjä-puolivälierien lisäksi Tanska ylsi ylempiin pudotuspeleihin myös kolme vuotta sitten. Silloin Kanada oli ylivoimainen puolivälierissä numeroin 8-0.

Koska Suomen illan vastustaja on edellisen kerran pelannut 1. divisioonassa vuoden 2014 kisoissa, on se rynninyt kolme kertaa kolmesta puolivälieriin yhä jatkuvalla pääsarjavisiitillään.