Patrik Laine on tehnyt tällä kaudella huikeat 17 maalia, mikä oikeuttaa NHL:n maalipörssin jaettuun kuudenteen sijaan.

Suomalaispyssy on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 0,485 maalia ottelua kohden, eli jos hän jatkaisi koko loppukauden samalla maalitahdilla, tekisi hän yhteensä noin 40 kaappia (82 ottelun runkosarjassa).

Tämä tarkoittaisi sitä, että Laine tekisi saman keskiarvon jatkuessa tällä kaudella vielä noin 23 maalia viimeisessä 47 pelissään.

Tällä kyseisellä maalitahdilla Laine kirjoittaisi NHL-historiaa sesongin päätteeksi.

Nimittäin Laineesta tulisi NHL:n kaikkien aikojen eniten maaleja tehnyt alle 20 vuotias pelaaja.

Kaikkien aikojen eniten maaleja mättänyt alle 20-vuotias pelaaja on Minnesota North Starsia kausilla 1982-84 edustanut hyökkääjälegenda Brian Bellows, joka iski 76 maalia ennen 20 ikävuotta.

Tällä hetkellä 19-vuotiaalla Laineella on NHL-uraltaan kasassa yhteensä 53 maalia. Suomalaistykki täyttää 20 vuotta kaksi viikkoa runkosarjan päättymisen jälkeen (huhtikuun 19. päivä), joten hänellä on aikaa vielä koko loppukausi lisätä maalisaldoaan ennen syntymäpäiväänsä.

Jos Laine pitää saman maalitahtinsa tämän kauden loppuun saakka, saa hän kasaan juuri 76 maalia, millä hän pääsisi tasoihin Bellowsin kanssa.

Tällä hetkellä Laine on kyseisen tilaston viidentenä, kun hänen edellään on Rick Nash (58 maalia), Bob Carpenter (64 maalia), Ilja Kovaltshuk (67 maalia), sekä kärkinimi Bellows.