HELSINKI. Vancouver Canucksin varaus Olli Juolevi pelaa vuodenvaihteessa jo kolmansissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissaan. Suomalaispakki on Nuorissa Leijonissa ihanteellisessa tilanteessa, kuuluhan joukkueen valmennusryhmään Vancouverissa itsekin aikoinaan pelannut puolustaja Sami Salo.

– Totta kai se auttaa. Ollaan Samin kanssa katsottu muutaman kerran videolta läpi, miten on mennyt ja mitä pystyy kehittämään. Se auttaa. Totta kai sekin, että pääsee pelaamaan ja saa huomiota omasta pelistä, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari tuumi SuomiKiekon haastattelussa taannoin.

Juolevi on tällä kaudella ottanut hurjia harppauksia eteenpäin. Myös lupauksen seurajoukkue TPS:n valmentajistoon kuuluva Salo ja muut kiekkoa seuraavat ihmiset ovat nähneet isokokoiselta puolustajalta loistavia otteita Liigassa.

Kotimaahan palannut pakki on nimittäin iskenyt 20 ottelussa komeat pinnat 5+9, tehotilasto sen sijaan on peräti yhdeksän astetta plussalla. Mitkä asiat ovat Juolevin itsensä mielestä parantuneet?

– Puolustuksessa sijoittuminen, ja meneminen oikeassa kulmassa pelaajien nähden. Sellaisia vähän pienempiä juttuja, joita normaali katsoja ei näe, kun katsoo peliä, Juolevi summasi.

Suomen puolustuksen yksi tärkeimmistä pelaajista pääsee joukkuekavereidensa kanssa irti tapaninpäivän iltana, jolloin sinivalkoinen lauma avaa MM-urakkansa ottelulla kivenkovaa Kanadaa vastaan.