Nuorilla Leijonilla uskomattoman kova pakisto – yllättävä vaikutus hyökkäämiseen?

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Miro Heiskanen, Robin Salo, Eemeli Räsänen, Juuso Välimäki, Urho Vaakanainen, Olli Juolevi… Suomen pakisto tapaninpäivänä alkavissa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on lyhyesti sanottuna uskomattoman kova ja nimekäs.

Koska alakerta on timanttia, pitää sitä osata käyttää hyödyksi. Suomen kohdalla nyt ajatus ”pelejä on helpompi voittaa, kun päästää omiin vähemmän” taitaa pitää kutinsa, vaikka Nuorista Leijonista maalintekovoimaakin löytyy esimerkiksi Jokerien superlupauksen Eeli Tolvasen johdolla.

Nähtäväksi jää, vaikuttaako puolustuksen timanttisuus hyökkääjiin, eli onko esimerkiksi hyökkääminen Suomen pelitavassa ehkä jopa ”varovaista” tai ainakin poikkeuksellisen tarkkaan harkittua, puolustuksen ollessa yksi suurimmista vahvuuksista.

– Meidän pitää pystyä puolustamaan hyvin. Ei meidän kannata lähteä mihinkään 7-5-maali-iloitteluihin. Kun meillä on hyvä puolustus, niin meidän pitää käyttää sitä hyödyksi ja luottaa siihen, että sitä kautta saadaan tehtyä maalit, Juolevi pohti aihetta SuomiKiekon haastattelussa taannoin.

Pitää käyttää sitä hyödyksi ja luottaa siihen, että sitä kautta saadaan tehtyä maalit.

Puhe kovasta pakistosta sai hymyn itse tähdenkin huulille.

– No totta kai aina on hyvä, kun on hyviä pelaajia. Aina hyvä homma.

Pelaajat ovat toisilleen pääpiirteittäin tuttuja. Kysyttäessä Juolevilta, nuorukainen ei heti muistanut, kenen kanssa hän on pelannut yhdessä lähimenneisyydessä. Ehkä joukkueen kannalta heikot edelliset MM-kisat jääneet muistoista pois, sillä tuon turnauksen anti ei helposti mieleen tullut.

– Heiskasen kanssa pelattiin, se on totta. Kait ne menivät ihan ok, kun Heiskanen meni kolmantena Änäriin, Juolevi virnisteli muistellen pettymykseen, eli karsintasarjaan päättynyttä vuoden takaista turnausta.

Kait ne menivät ihan ok, kun Heiskanen meni kolmantena Änäriin.

– Ihan sama, kuka on pakkipari, TPS-lupaus jatkoi naama peruslukemilla.

Jos Suomen pakiston vahvuutta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, voisi se olla ”taito”. Juolevin kommentit puhukoot puolestaan.

– Hyviä pelaajia, tykkään, kun pystyvät liikuttamaan kiekkoa. Se on tärkeää pakkiparin kanssa, että pystyy syöttelemään ja ottamaan hyökkääjiä pois, ikäluokan MM-kultaa aikoinaan juhlinut tähti sanoi viitaten alakerran johtajiin, Heiskaseen ja Välimäkeen.

Miska Miettinen


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille