Nuoret Leijonat tutuksi! Kakkosketjussa lähes 200 pisteen Heponiemi ja kovat liiganimet

© Kuva: Getty Images

SuomiKiekko esittelee Nuoret Leijonat MM-kisojen avauspäivän kunniaksi tarkasti läpi. Aikaisemmin kävimme läpi Kanadaa vastaan luistelevan ykkösketjun ja nyt vuorossa on myös kovin odotuksin kisoihin lähtevä hyökkäyksen kakkosketju.

Vasemmassa laidassa huomio kiinnittyy vahvasti Aleksi Heponiemeen, josta on ehditty pitkin kautta kohista Suomessa ja Pohjois-Amerikassa isoilla otsikoilla.

Heponiemi johtaa juniorisarja WHL:n pistepörssiä jäätävillä tehoilla 19+52=71, kun otteluita on takana ainoastaan 29. Näin ollen kolme ottelua kauden aikana missannut äärimmäisen taitava pelinrakentaja on 69 ottelun ja 168 tehopisteen tahdissa.

Ainoastaan 179-senttinen ja 67-kiloinen Heponiemi tulee olemaan tasaviisikoin ja ylivoimalla isossa roolissa kakkosketjun pelinrakentamisessa hyökkäyspäässä.

Vierelleen Heponiemi saa Liigasta tällä kaudella tutut Joni Ikosen (KalPa) sekä Otto Koivulan (Ilves).

Koivula on suurelle yleisölle suhteellisen tuntematon nimi, mutta voi nousta todella isoksi nimeksi kisojen aikana.

Peräti 193-senttinen ja satakiloinen hyökkääjä tuo kaivattua vastapainoa Heponiemen rinnalle, minkä lisäksi kiekon kanssa itsevarma hyökkääjä on paukuttanut liigaurallaan 83 ottelussa loistavat 43 tehopistettä.

19-vuotias Koivula valittiin kaikessa hiljaisuudessa viime keväänä Liigan vuoden tulokkaaksi tehtyään heti ensimmäisellä kaudellaan 30 tehopistettä. New York Islanders varasi Koivulan kesällä 2016 neljännellä kierroksella NHL:n varaustilaisuudessa.

Heponiemen ja Koivulan väliin sentteriksi on laitettu viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa seitsemässä ottelussa tehot 4+4 tehnyt Joni Ikonen.

KalPaan täksi kaudeksi siirtynyt Ikonen ansaitsi vahvan viime kauden ansiosta itselleen toisen kierroksen varauksen Montreal Canadiensiin viime kesänä.

Ruotsissa arvostetussa Frölundan organisaatiossa edelliset vuodet oppinsa saanut vikkelä ja taitava keskushyökkääjä on esiintynyt aina tehokkaasti nuorisomaajoukkueissa.

Kovasta asenteesta tunnettu hyökkääjä tulee varmasti kannattelemaan hyvin Suomen kakkosketjua. Liigassa tehot ovat olleet vielä 31 pelissä vaisut 3+3, mutta kaikesta tekemisestä kaukalossa näkee, että Ikosesta on kasvamassa huippuhyökkääjä.

Henri Havusela